Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive Lexus RZ 450e 2024

În a șasea zi din #ROCHARGE by Vitesco Technologies am condus Lexus RZ 450e. Știi sufrageriile de prin anii ’90, cu mobilă din stejar, canapele confortabile și covor gros? Ei, imaginează-ți o sufragerie ca asta, elegantă, frumoasă și cu un mare LCD. Cam așa e și Lexus RZ, o mașină matură, dar care are și detalii de nou născut: este electrică, are volanul ca pielea de bebeluș, boxele sună de parcă ești LIVE la concert și suspensiile sunt perfecte dacă ai făcut vreo operație la spate. Confortabilă și luxoasă, dar cu un aer oldish, așa.

Mi-a plăcut mult plafonul de sticlă, care deși e alcătuit din două geamuri, are o funcție perdea, să nu te încrunți de la soare. La interior, scaunele și materialele se simt premium, mai premium față de concurența nemțească, dar la mărcile premium, apar panouri de comandă și pentru pasagerii din spate, iar la Lexus nu avem. Sub volan există o gură de ventilație, așa că iarna poți avea genunchii încălziți.

Nu există torpedou, deci găsește alt loc în care să ții actele! Iar luneta e mică tare, te chinui să vezi în spate, dar te salvează retrovizoarele imense. Head-up display-ul are multe opțiuni și te ajută să nu-ți iei ochii de la șosea.

Dacă te întrebi ce variante de motorizare există, iată răspunsul: doar una! Sub indicativul RZ 450e, mașina folosește două motoare electrice cu 313 CP și o baterie de 71,4 kWh. Autonomia este de 435 de km. Nu o să-ți apară în bord procentul bateriei, ci un ceas, ca la benzină.

Nu e o mașină pe care s-o cumperi la 20 de ani, dar nici una cu care să ieși la pensie!

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook