Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive Maserati Grecale Modena 2024

Maserati Grecale Modena dezvoltă 330 cai putere și 450 Nm cuplu. Mașina atinge 100 km/h în 5.3 secunde, deci cum să nu-ți facă ziua mai însorită?

Cuplul maxim este dezvoltat între 2000 și 5000 rotații pe minut, iar cei 330 cai putere sunt scoși din hambar sus la 5750 rotații pe minut. Asta înseamnă că te bazezi destul de mult pe cele 8 rapoarte ale cutiei de viteze ZF de generația a doua pentru a te ține tot timpul în aceste turații, ca tu să extragi totul din acest 2.0 turbo mild hybrid. Fiind o cutie utilizată mult de un anumit constructor bavarez, pot să vă spun că și aici se comportă adecvat.

Motorul 2.0 turbo mild hybrid este un 2.0 atipic pentru că utilizează partea electrificată nu pentru a reduce consumul de carburant, ci pentru a umple eventualele goluri de cuplu. Acest 2.0 în 4 pistoane se află în producție, într-un fel sau altul, din 2016, așa că nu-ți face griji că e mașină italiană – fiabilitatea nu prea mai e o problemă. Doar adu-le aminte mecanicilor să schimbe și filtrul Multi Air de generația a doua și Grecale-ul tău va avea viață lungă.

Mașina aceasta are tracțiune integrală cu diferențial mecanic cu patinare limitată la puntea spate. Când pui mașina într-un mod mai agresiv de condus, mai multă putere este transmisă mai întâi la puntea spate și apoi la puntea față. Ne putem da seama de acest lucru și din amplasarea motorului, 2.0-ul este montat longitudinal, ceea ce asigură tracțiune mai întâi punții spate. Într-un cuvânt, e o mașină foarte distractivă, chiar și când ești la viteze joase. Mențin ce am spus prima dată când am condus un Grecale – mașina e mai distractivă decât un Macan.

Suspensie pneumatică opțională, dar adaugă un grad de confort pe care altfel nu l-ai avea. Plus că arată super tare când ieși din mașină și o vezi cum coboară, destul de agresiv și sonor, e ca o bestie mare care se așează în cuib după ce ai obosit-o o zi întreagă.

Maserati Grecale Modena cu un pomelnic de opționale este 100.000 euro, asta după ce s-a luat deja în considerare un discount de 5%. BMW are mai mult clienți, dă discount mai mare, într-adevăr, dar Maserati poate să aibă mai mare grijă de puținii, dar loialii săi clienți. Orice ai alege, nu vei greși, dar dacă îți place o mașină ce comunică cu tine, Grecale nu este de dat la o parte.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook