Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive Porsche Cayenne S Coupe

Porsche are toată tehnologia la dispoziție pentru a-ți oferi un sistem de propulsie hibrid extrem de performant, ca tu să simți că salvezi planeta și că nu plătești mult la impozit. Doar că ție îți ard în buzunar circa 200.000 euro, așa că intri în showroom la Porsche și le comunici că vrei o mașină performantă, atrăgătoare și, mai presus de toate, să fie V8 de 4 litri cu 2 turbine. Doar pentru tine, la preț de pornire de circa 120.000 euro, noul Cayenne S Coupe.

În 2019, la debutul lui Cayenne Coupe, germanii ofereau versiunea S cu un motor V6, de 2.9 litri ce dezvolta 440 cai putere. Respectabil, dar facelift-ul din 2023, primește ceva mai bărbătesc – un V8 biturbo de 4 litri. De ce vrei V8-ul și nu V6-le? Pentru că mai mult înseamnă mai bine când vine vorba de o mașină cu preț de pornire 120.000 euro.

Motorul dezvoltă 474 cai putere și 600 Nm cuplu, cu 50 mai mult decât V6-le. Deși motorul V6 era mai ușor, mașina atingea suta în 5 secunde. Acum, cu V8-ul, are nevoie doar de 4.7 secunde și tind să cred că această valoare este subestimată.

E foarte frumos să ai o mașină care accelerează repede, dar ea mai trebuie să facă 2 lucruri importante – să frâneze și să vireze. Pentru a frâna, mașina aceasta este dotată cu frâne ceramice, perfect adecvate pentru a opri 2.2 tone, iar pentru a vira, mașina aceasta are și punte spate viratoare, asta pe lângă suspensia pneumatică care să întărește la o apăsare de buton.

Cred că cel mai impresionant la Cayenne S Coupe este că nu se simte ca un SUV. O lași în modul normal și este pur și simplu un model cu gardă la sol sănătoasă pentru a-ți face naveta zilnică. O pui în Sport și începi să te bucuri că ți-ai luat V8-ul. O pui în Sport Plus și îți vine să-ți dai un premiu pentru că ai fost inspirat și ai ales frânele ceramice. Cayenne S Coupe îți dă uneori impresia că este o Panamera înălțată, nu că este un SUV care, la nevoie, ar putea să facă și un pic de offroad, având în vedere garda la sol de 237mm.

Vă zic sincer, 911 pentru mine este mașina care mă face să uit de restul mașinilor. Nu există nimic la fel precum un 911, nici măcar Cayman-ul care clar este o mașină cu manevrabilitate mai precisă. În ciuda acestui lucru, dacă vreodată aș vrea un SUV performant, exact Cayenne S Coupe ar fi – 70% din manevrabilitatea unui 911, 90% din practicitatea unei Panamera, dar 100% o mașină uimitoare. Un model care uită că are 2.2 tone și uiți și tu odată ce apeși oricare dintre cele 2 pedale.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook

AUTOR:

TAGS: