Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive Honda e 2020 [VIDEO]

Îți mai aduci aminte cum a fost prima dată când ai făcut ceva? Prima dată când ai mers pe bicicletă, prima dată când ai făcut singur/ă sarmale, prima dată când ai avut curajul să inițiezi tu o discuție cu persoana de care îți plăcea? Și dacă ți-a ieșit bine, și dacă nu ți-a ieșit, tot te-ai simțit mândru de tine că ai reușit să faci acel pas, pentru simplul motiv că ai reușit să îți mai împingi puțin limitele, iar acest lucru contează enorm de mult. Sunt ferm convins că la fel de mândri sunt și inginerii din mințile cărora s-a născut Honda e de creația lor: nu este cea mai bună mașină electrică de pe piață la ora actuală, dar dacă de aici pornește constructorul nipon în această aventură numită ‘mașina electrică’, atunci ne așteaptă vremuri frumoase, dragi pasionați auto!

Pentru început, Honda e este un model “născut, nu făcut” – japonezii au ales să creeze de la 0 acest hatchback electric de oraș, deși aveau deja la dispoziție modelul Jazz. Sunt sigur că le-ar fi fost mai ușor să pună câteva baterii în podeaua Jazz-ului și ar fi ieșit mai ieftin, dar Honda e nu înseamnă “drumul știut e cel mai scurt!”. Honda e înseamnă experiment, înseamnă tradiție, înseamnă ergonomie, înseamnă dragoste pentru automobil, toți acești factori puși laolaltă au permis inginerilor japonezi să gândească mult în afara cutiei. Să o luăm cu începutul, anume exteriorul.

Pe perioada testului, nu cred că a fost persoană care să vadă Honda e și să nu mă întrebe câte ceva despre acest model. Șarmul său vine din atenția obsesivă la detalii ce trădează adevărații pasionați auto ce au stat în spatele acestui proiect. Honda N600 nu ne spune multe nouă, europenilor, dar cu acest model japonezii au putut arăta lumii că o mașină poate avea dimensiuni ce se potrivesc orașelor din ce în ce mai aglomerate, fără a elimina plăcerea simplă a procesului condusului. Inspirându-se din designul Hondei N600, Honda e aduce în ochii noștri aceeași simplitate pe care strămoșul din anii 60 o aducea fericiților posesori. Cele două faruri circulare te întâmpină exact ca doi ochi, iar dansul LED-urilor atunci când mașina este deblocată nu face altceva decât să te îmbie să cercetezi și habitaclul. Stopurile circulare completează aerul “drăguț” al acestui model iar grila din plastic negru lucios dă mașinii o senzație de “mașină a viitorului”. Jantele ce mă duc cu gândul la turbofan-urile cândva la modă în motorsport nu fac nimic altceva decât să mă amuze și să mă facă să înțeleg că cei ce s-au ocupat de designul exterior al acestei mașini au umor; parcă îmi și imaginez argumentul folosit de designeri pentru a-i convinge pe șefi să accepte aceste jante: evident că Honda e nu este un monstru de 700 cai putere, dar jantele arată bine, nu?

Aceeași energie creatoare efervescentă este prezentă și în habitaclu. Simți că cei ce l-au creat au avut mână liberă, nu au fost presați de o corporație al cărui singur scop este profitul. Interiorul acestei mașini face tot posibilul să se apropie de interiorul sufrageriei tale – cele 5 ecrane sunt puse asemenea televizorului de acasă, imitația de lemn de pe bord dă impresia mobilei din camera de zi iar ușurința cu care te înveți cu acest habitaclu îți creează senzația de “cămin”. Deși este multă tehnologie, te înveți repede cu ea. Tehnologia este acolo să te ajute, nu să te încurce, nu simți că îți “prinzi urechile” prin setările de pe ecrane, ba chiar vrei să explorezi mai mult ce îți poate oferi acest interior. Când începi să descoperi lucrurile interesante, precum acvariul virtual cu pești înțelegi că japonezii s-au gândit la tot: chiar și la acele momente când stai în mașină așteptând să se încarce și ți-ai uitat telefonul acasă. Faptul că există o priză 230V și conectivitate HDMI te face și mai mult să înțelegi că Honda vrea ca tu să simți cât mai puțin că pierzi vremea atunci când ești cu mașina la încărcat, pentru că vei fi destul de des.

Bateria de 35.5 Kwh nu te va duce prea departe, estimez undeva la 150 km, dacă vei conduce ca mine (adică doar în modul sport), dar se încarcă foarte repede, astfel că nu vei fi nevoit să stai mai mult de 30 de minute la o bornă fast charge.

Una peste alta, Honda e reprezintă începutul unei frumoase prietenii între lumea auto și mașinile electrice.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook