Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Știri Motorsport: Spectacol al ambiției și al performanței la a III-a etapă din Campionatul Național de Karting

Știri Motorsport: Spectacol al ambiției și al performanței la a III-a etapă din Campionatul Național de Karting

Nu prind viteze amețitoare și sunt reduse în dimensiuni. Cursele de Karting, acest „mini Formula 1” al Motorsportului, oferă însă un spectacol al ambiției și al dorinței de a performa, după cum a demonstrat a III-a etapă din Campionatul Național, desfășurată în weekendul 15-16 iunie, pe circuitul Prejmer.

karting, prejmer

Sursă foto: Daniel Maximilian Milata

26 de piloți s-au luptat cu secundele în cele 6 clase de concurs. Pilotul Andrei Constantin le-a oferit tuturor celor prezenți o adevărată lecție de perseverență, reușind să urce de pe ultimul loc – din cauza unui abandon tehnic – pe primul, fiind cea mai spectaculoasă cursă din toată istoria acestei clase. Aplaudat a fost și Viorel Budei care, după o ieșire în decor, a împins kartul minute bune până ce a reușit să îl repornească și să continue cursa.

Cine a ocupat podiumul

Potrivit unui comunicat emis de către Federația Română de Automobilism Sportiv, Clasa Mini a oferit și de această dată o luptă intensă pentru prima poziție, la startul din finală fiind înscriși 8 piloți. Constantin Andrei a înregistrat a doua victorie consecutivă după ce s-a impus și în etapa de la Bacău.

De data aceasta, podiumul a fost completat de Dinu Stroescu, la mai puțin de jumătate de secundă, și de Teodor Morăruș. Acesta din urmă obținuse un loc 2 la Bacău, asta după ce la prima etapă, de la București, venise doar al șaselea.

La clasa KZ2, Raul Pop a bifat al doilea succes stagional. Pop a profitat de problemele tehnice înregistrate de Viorel Budei și Christian Muller și s-a impus, așa cum a făcut-o și la Bacău în etapa a doua.

La clasa OK-J, Octavian Costache a bifat primul loc 1 de anul acesta. Campionul en-titre de la Mini a învins la Prejmer pe Darius Cotigă și pe Vlad Petri.

Cu 5 piloți pe grila de start, clasa KR-Max a fost câștigată din nou de Sebastian Scîrleț, care domină autoritar acest sezon. Acesta a câștigat toate cele trei etape de până acum, iar la Prejmer a avut un avantaj de peste 16 secunde față de următorul clasat, Ovidiu Hasan. Podiumul a fost completat de Antonia Tănăsie, cea care concurează cu succes și în Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop.

Iulia Berea karting

Tudor Jercan s-a impus din nou la clasa Pufo, așa cum a făcut-o și la Bacău, învingându-l acum pe Cristian Velciu, cel care câștiga etapa inaugurală a sezonului 2019 de la București. Iulia Berea a terminat din nou pe podium, fiica fostului pilot Alex Berea fiind deja o prezență constantă în Top 3. De altfel, anul trecut, la Gala Campionilor, Iulia a fost a treia la Clasa Pufo.

La clasa Kid, duelul s-a dat între Dragoș Budei și Vlad Ursuleasa, de această dată victoria aparținându-i lui Dragoș, schimbând astfel locurile pe podium față de etapa de la Bacău.

campionatul național de karting, etapa 3 din 2019

Următoarea etapă din Campionatul Național de Karting 2019 va avea loc în perioada 13-14 iulie la Bacău.

reclama