Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Porsche face din nou echipă cu Alexandru Dodo Pițigoi și Simone Tempestini în sezonul 2023

Porsche face din nou echipă cu Alexandru Dodo Pițigoi și Simone Tempestini în sezonul 2023

Anul trecut, echipajul format din Simone Tempestini și Sergiu Itu și-a făcut debutul cu spectaculosul Porsche 997 GT3 RGT în Campionatul Național de Raliuri, câștigând 3 etape pe asfalt. La finalul anului, Simone a obținut al șaptelea titlu de Campion al României.

„Campionatul Național de Raliuri a fost tot timpul și este în continuare, una dintre „scenele” mele preferate”, spune Simone Tempestini. ”În 2023, ne dorim să fim prezenți la câte mai multe etape, însă după ce anul trecut ne-am împrietenit cu modelul Porsche am decis să repetăm provocarea. Astfel, putem confirma că la etapele de asfalt vom fi prezenți. Mașina este spectaculoasă din toate punctele de vedere și faptul că reușim să ne batem cu modelele special construite pentru raliuri ne motivează foarte mult. Emoția pe care o simt când pilotez la maximum acest model este una deosebită. Motorul puternic și spectaculos în 6 cilindri este o bucurie pentru mine si pentru toți pasionații prezenți la competiții. Vreau să mă bucur de fiecare kilometru la volanul acestei bijuterii și cred că vom reuși să ne luptăm pentru victoria la etapele la care vom fi prezenți.”

La rândul său, Alexandru Pițigoi, pilotând un Porsche 911 GT3 Cup din generația 991, a reușit în al doilea sezon complet de viteză în coastă să câștige cel mai important titlu al unei cariere care a început în 1999.

”Mă bucur să pot începe un nou sezon la volanul unui Porsche, marcă cu care am concurat în diverse competiții în ultimii 6 ani și față de care am un atașament sentimental deosebit”, spune Alexandru Dodo Pițigoi. ”Voi participa cu aceeași mașină – Porsche 991 GT3 Cup – cu care am câștigat în 2022 titlul categoriei 1 FIA în Campionatul Național de Viteză în Coastă, categorie cu cea mai numeroasă participare din motorsportul românesc, reunind peste o sută de concurenți în etapele de anul trecut. Pe lângă noul Campionat Masters de Viteză în Coastă – ce va cuprinde cele mai importante trasee din țară, intenționez să iau startul și la câteva etape din competiția europeană etalon a disciplinei – FIA European Hill Climb Championship – o competiție cu tradiție îndelungată, fiind cel mai longeviv campionat internațional organizat sub egida FIA (Federația Internațională a Automobilului), a cărui primă ediție a avut loc în 1930. La aniversarea de 75 ani a mărcii Porsche, îmi doresc să pot oferi cadou tuturor iubitorilor acesteia cât mai multe trofee și să pot concura pe modelele produse la Stuttgart încă mulți ani de acum înainte!”

”Reușitele lui Dodo și Simone, de anul trecut, la volanul unor modele Porsche, reconfirmă spiritul competițional și tradiția în motorsport, precum și fascinația pe care această marcă o exercită”, spune Adrian Pascu, Director Executiv importator Porsche. ”Suntem încrezători în succesul lor de anul acesta și sperăm că ADN-ul Porsche de campion în motorsport își va spune, încă o dată, cuvântul. Este un an aniversar pentru noi, cu împlinirea a 75 de ani de la apariția primului model de serie Porsche, dar și la nivel local avem două momente speciale de sărbătorit: 25 de ani de activitate ca importator Porsche în Romania și 10 ani de la inaugurarea Centrului Porsche București. Așadar, va curge șampania de multe ori în acest an și sperăm să se bucure alături de noi toți fani motorsportului și ai mărcii Porsche.”

Mașina campioană pe care concurează Alexandru Pițigoi, Porsche 991 GT3 Cup, este construită de fabrica Porsche pentru competițiile de circuit, are un motor aspirat de 4.0l, dezvoltă 500CP și are o cutie secvențială cu șase rapoarte cu acționare prin padele, iar modelul Porsche 997 R-GT cu care Simone Tempestini a obținut rezultatul remarcabil de anul trecut este construit de Tuthill Porsche și omologat FIA. Doar șapte astfel de modele participă la probele de raliu din întreaga lume.

Ambele modele vor fi expuse pe data de 15 martie 2023 în showroomul Porsche București din Bulevardul Pipera 1/x.

Campionatul Național de Raliuri va începe în primul weekend din luna mai, pe celebrele probe speciale de la Raliul Harghitei, dar, foarte probabil, Simone Tempestini va participa și la prima etapă de viteză în coastă de la Râșnov, în aprilie, ca parte a pregătirii pentru acest sezon.

Campionatul Național de Viteză în Coastă va debuta pe 20 mai, cu etapa de la Mediaș.

Susținător de tradiție al motorsportului și cel mai titrat producător al Circuitului de 24 de ore de la Le Mans, care anul acesta aniversează centenarul, Porsche este un pretendent la titlu an de an, în multe ramuri ale motorsportului, în special în curse pe distanță lungă, încă de la mijlocul anilor 1950. De asemenea, Porsche este în prezent cea mai de succes marcă în motorsportul echipelor de clienți.