Închide
Oferta AUTO
Închide
Oferta AUTO
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Oferta AUTO

Pasiuni de pana in ‘90

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu cand ma gandesc la masina visurilor mele de vacanta, ma gandesc la un Mercedes-Benz 300 S din 1955, care costa DOAR undeva la 1 milion si jumatate de dolari.

1-mercedes

De mica fiind pasionata de masini, am cochetat o perioada cu un anunt online pentru un Ford Capri din 1978, si cine nu ar face-o.

2-camaro

Am ramas placut surprinsa sa observ ca poti lua cumpara una reconditionata cu 4000€. Dupa 3 saptamani de intrat zilnic pe anuntul respectiv si pentru ca stiu ce inseamna intretinerea unei masini vechi, am ales ca pentru un moment sa raman cu privitul.

Evident ca nu pot sa nu mentionez in acest articol si alte masini care imi sunt dragi, muscle car-uri precum:

Camaro RS din 1967, care este si una din masinile vedeta ale filmului Fast&Furious 7

3-camaross

Camaro SS din 1968, un model care pentru pasionatii de astfel de masini se gaseste la un pret destul de accesibil pe ebay 🙂

4-d

Nu am cum sa ii uit nici pe cei de la Ford cu al lor eleanor GT din 1967, o masina de care nu mi-a fost deloc greu sa ma indragostesc.

3-gt

sau Pontiac GTO din 1965, care in mintea mea o sa fie mereu masina rapperilor consacrati din anii ‘90 – 2000.

5-gto

Pentru ca  oricat mi-ar placea sa cred ca toate masinile vechi au fost reusite, exista totusi si cateva ciudatenii, care poate la vremea lor au fost foarte ravnite, sau nu. De exemplu, Phantom Corsair din 1938 proiectat de Rust Heinz si Maurice Schwartz in Pasadena, California.

6-ph

Ciudatenia este data de faptul ca pe langa design-ul iesit din comun mai ales pentru perioada aceea, usa este proiectata ca avand doua portiere (actionate electric!!) si 6 locuri. Acest prototip a fost de altfel si singura masina produsa. Rust Heinz a murit intr-un accident de masina un an mai tarziu, fapt ce a dus si la incetarea productiei acestui model.

Talbot-Lago T-150 CSS din 1938 care a fost proiectat de un medic dentist, Georges Paulin.

7-lago

Seamana cu un dinte, nu? 🙂

1950 Mercury custom cu “suicide doors”. Mercury a fost un brand creat de cei de la Ford Motor Company in 1938 pentru a mai micsora diferenta de pret dintre Ford si Lincoln.

8-mer

Sistemul de rabatare al portierelor la aceste modele este in spatate si nu in fata, iar aceasta tehnica a fost utilizata iniţial pe săniile trase de cai. Din cauza problemelor legate de siguranta, rareori sunt găsite pe vehiculelor moderne acest tip de portiere, chiar daca producatorii de automobile au adaugat functii de siguranta noi.

Ma intorc acum la visul meu de un milion si jumatate de dolari.

9-mb

Oferta AUTO
reclama