Închide
Oferta AUTO
Închide
Oferta AUTO
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Oferta AUTO

Citroen E-Mehari a renascut sub o alta forma

Citroen tocmai ce a anuntat modelul E-Mehari, o masinuta veche redesenata dupa standardele actuale. Si imi permit sa ii spun masinuta caci nu se vrea a fi ca toate celelalte. E-Mehari este un redesign pentru Mehari, un model iconic din 1960. Aceasta a fost readusa la viata pentru a marca cei 56 de ani de la lansare, dar si pentru a oferi o alternativa distractiva unui segment mai restrans de piata.

E-Mehari, dupa cum probabil v-ati dat seama din nume, este o masina electrica fun to drive. Citroen spune ca nu se asteapta sa vanda multe modele, ci mai mult isi doreste sa ofere o masina distractiva pentru distante scurte. De exemplu, Citroen isi doreste ca E-Mehari sa fie disponibila si celor ce au nevoie de o masina si vor sa inchirieze una. Sau sa fi disponibila celor ce au nevoie de o masina imediat ce ajung la hotel pentru calatorii scurte prin imprejurimile acestuia.

Chiar daca Citroen a adunat pana acum doar 20.000 de comenzi, analistii sunt convinsi ca cifra se poate ridica pana la 100.000 de unitati vandute in urmatoarea perioada. E-Mehari este un simbol pentru Citroen si reprezinta brandul cel mai bine. In plus, chiar francezii spun ca nu este vorba neaparat de vanzari, ci mai mult de imaginea pozitiva pe care o creaza acest model, spune CEO-ul Citroen, Linda Jackson.

Tot acesta mai spune ca respectivul model reprezinta modernismul, vibratia, culoare, spiritul, libertatea si distractia vietii. Frumos sa auzi aceste vorbe despre o masina electrica, cu un desing iesit din comun.

E-Mehari este contruit in parteneria cu Peugeot, deci este o masina a grupului PSA. Se contruieste la Renees, in vestul Frantei, unde compania mai asambleaza si alte modele. Masina este capabila sa atinga 110 km/h, bateria promite o autonomie de 200km, iar incarcarea dureaza 13 ore de la o priza obisnuita.

Interiorul masinii este desenat astfel incat sa fie rezistent la intemperii, insa in acelasi timp sa ofere si senzatia de confort. Plafonul se poate rabata, iar spatiul de incarcare se poate mari daca se ridica bancheta.

Pentru inceput masina se va vine doar in Franta incepand din aceasta primavara, dar in scurt timp va ajunge si in alte tari din Europa pana la sfarsitul anului.

Oferta AUTO
reclama