Închide
Oferta AUTO
Închide
Oferta AUTO
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Oferta AUTO
Noul BMW M550i xDrive

Noul BMW M550i xDrive

O dată cu lansarea noii game BMW Seria 5, BMW M GmbH lansează o versiune BMW M performance sportivă a celui mai de succes sedan business din lume. Noul BMW M550i xDrive va avea statutul de vârf de gamă al noului portofoliu BMW Seria 5. Beneficiar al unui motor M Performance TwinPower Turbo puternic, al sistemului de tracţiune integrală BMW xDrive – cu accent pe puntea spate – şi un reglaj al şasiului M Performance în tradiţia sportivă, noul BMW M550i xDrive poate fi considerat cel mai dinamic sedan business. Cu rezervele sale de cuplu şi capacitatea de a urca în turaţie, motorul V8 oferă o combinaţie inegalabilă de performanţe superioare, dinamică extrem de precisă şi calităţi de utilizare cotidiană fără compromisuri. Toate acestea permit ca noul BMW M550i xDrive să impună ritmul în segmentul său, iar fiecare călătorie se transformă într-o experienţă deosebită.

Noul BMW M550i xDrive dispune de propulsor M Performance TwinPower Turbo de 4,4 litri, cu opt cilindri, special modificat. Motorul V8 este echipat cu două turbocompresoare twin-scroll şi dispune de sistem de injecţie directă High Precision Injection, gestiune complet variabilă a supapelor Valvetronic şi control variabil al arborelui cu came Double-VANOS. Toate acestea se adaugă la puterea de 340 kW/462 CP la 5.500 rpm şi un cuplu maxim de 650 Nm care este disponibil de la doar 1.800 rpm.

De ultimă generaţie, motorul de înaltă performanţă reuneşte toate calităţile dinamice pe care le aştepţi din partea unui automobil BMW M Performance, astfel că propulsează BMW M550i xDrive de la 0 la 100 km/h în 4,0 secunde, spre o viteză maximă ce este limitată electronic la 250 km/h. În acelaşi timp, noul motor V8 demonstrează şi o eficienţă excepţională a tehnologiei M Performance TwinPower Turbo. Noul BMW M550i xDrive îndeplineşte deja standardele de emisii EU6c.

Sistemul de tracţiune integrală BMW xDrive de la BMW M550i xDrive repartizează puterea între cele patru roţi în funcţie de situaţia de moment – în mod inteligent şi cu accent pe roţile spate. Astfel, BMW xDrive este cheia furnizării celor două elemente intrinseci ale experienţei M Performance în orice condiţii: performanţe superioare şi manevrabilitate foarte precisă. Când în ecuaţie se adaugă şi suspensia M Sport adaptivă (cu garda la sol redusă cu 10 milimetri şi amortizoare controlate electronic), alături de jantele M standard (din aliaj uşor, de 19 ţoli) în nuanţă Cerium Grey metalizat mat sau cele opţionale de 20 de ţoli, din aliaj uşor (cu design exclusiv, de asemenea finisate în Cerium Grey metalizat mat), rezultatul este o stabilitate deosebită şi o tracţiune optimă.

În plus, servodirecţia cu reacţii M specifice în modurile SPORT şi SPORT+ contribuie la evidenţierea manevrabilităţii şi a proprietăţilor de condus ale celui mai sportiv reprezentant – pentru moment – din noul generaţie BMW Seria 5. Direcţia asigură un răspuns foarte exact, iar conducătorul primeşte genul de reacţie care garantează o deosebită plăcere a condusului atunci când se rulează pe secţiuni virajate ale drumului. Gama de echipamente care îmbunătăţesc noul BMW M550i xDrive este completată de frânele M Sport cu etriere în nuanţă Blue metalizat şi marcaj M.

Exteriorul noului BMW M550i xDrive exprimă în mod extrovertit calităţile dinamice ale sedanului, subliniind totodată şi statutul de vârf de gamă în portofoliul noului BMW Seria 5. Pachetul aerodinamic M, care include un spoiler M spate cu flaps Gurney pe capota portbagajului, accentuează liniile sportive şi dinamice ale noului BMW Seria 5, dar în acelaşi timp optimizează fluxul de aer din jurul şi de deasupra automobilului. Capacele oglinzilor retrovizoare, conturul grilei radiatorului, barele M Performance speciale din prizele de aer frontale şi cele două Air Breathers de pe părţile laterale sunt finisate în nuanţa exclusivă Cerium Grey metalizat, în timp ce decoraţiunea Shadow Line lucioasă din jurul geamurilor accentuează apariţia foarte sportivă a sedanului business. Sistemul de evacuare sport M – cu ornamente exclusive, în crom negru, ale ţevilor de eşapament din stânga şi din dreapta – este responsabil pentru acustica BMW M, inconfundabilă şi vibrantă.

Asemenea altor modele din cea mai recentă generaţie BMW Seria 5, BMW M550i xDrive oferă o varietate şi mai mare de sisteme de asistenţă a conducătorului. Acestea includ asistentul de evitare prin schimbarea benzii, avertizarea la trafic transversal şi avertizare activă la schimbarea benzii, care utilizează informaţiile de direcţie pentru a avertiza cu privire la o posibilă coliziune. Existente ca opţiuni, tempomatul activ (Active Cruise Control / ACC) şi asistentul pentru menţinerea benzii (Lane Keeping Assistant) dispun acum de funcţii suplimentare. Iar asistentul inteligent de viteză (Intelligent Speed Limit Assist), care permite ca restricţiile de viteză să fie incluse automat în sistemul tempomat, reprezintă pentru BMW M550i xDrive un nou pas pe drumul spre un condus autonom.

În prezent, portofoliul de modele BMW M Perfromance cuprinde BMW M140i cu trei uşi, BMW M140i xDrive cu trei uşi, BMW M140i cu cinci uşi, BMW M140i xDrive cu cinci uşi, BMW M240i Coupé, BMW M240i xDrive Coupé, BMW M240i Cabriolet, BMW M240i xDrive Cabriolet, BMW M550d xDrive Touring, BMW X4 M40i, BMW X5 M50d, BMW X6 M50d şi BMW M760Li xDrive.

Noul BMW M550i xDrive este deja disponibil pentru comenzi şi va avea primele livrări în luna martie 2017.

Oferta AUTO
reclama