Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Hyundai i30N a participat la cursa Nürburgring 24 de ore

Hyundai i30N a participat la cursa Nürburgring 24 de ore

Programul de dezvoltare i30 N se apropie de final, odata cu participarea in cursa de 24 de ore de la Nürburgring, care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute. Cele doua unitati i30 N, similare modelului de serie, au realizat in total 240 de ture de pista, echivalentul a 6.000 de kilometri. Primul model dezvoltat de Divizia de Performanta Hyundai va fi lansat in Europa in a doua parte a anului curent.
„Cursa de 24 de ore de la Nürburgring a reprezentat un succes pentru Hyundai. Traseul a fost parcurs fara a inregistra probleme tehnice, motiv pentru care suntem cu adevarat multumiti de performantele si de rezistenta i30 N”, a declarat Albert Biermann, Head of Vehicle Test and High Performance Development al Hyundai Motor.

Unitatile au concurat la clasa SP3T (motoare turbo cu cilindreea cuprinsa intre 1,6 si 2,0 litri), cu numerele de concurs „92” si „95”. Autovehiculele au parcurs 135, respectiv, 105 ture, fara a fi inregistrate probleme tehnice, cu aceasta ocazie fiind verificate rezistenta sasiului, performantele motorului, precum si durabilitatea. Modelul i30 N cu numarul de concurs „92” s-a clasat pe locul al cincilea in categoria din care face parte (dintr-un total de 14 concurenti), obtinand totodata pozitia a 52-a in clasamentul general (dintr-un total de 109 participanti).

Autovehiculele au fost echipate cu motor turbo pe benzina de 2.0 litri – acelasi care va fi disponibil si pentru modelul de serie si o transmisie in sase trepte. In plus, au fost adaptate pentru a asigura protectie suplimentara pilotului: cu o structura de siguranta (roll cage) omologata FIA, un extinctor si un scaun specific de curse. Mai mult, pentru optimizarea aderentei si a franarii au fost dotate cu anvelope si frane de curse. Pentru imbunatatirea coeficientului aerodinamic, exteriorul autovehiculului a fost modificat prin montarea unor flapsuri de aer in bara fata si la eleronul din spate.

reclama