Închide
Oferta AUTO
Închide
Oferta AUTO
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Oferta AUTO

Dacia este cel mai bine vandut brand auto in tara in luna octombrie

Brandul autohton ocupă prima poziție în clasamentul vânzărilor din luna precedentă fiind urmat de departe de Volkswagen și Skoda. Trioul premium german își menține poziția avută în septembrie, chiar dacă trendul general este unul ascendent.

Dacia continuă panta ascendentă avută în ultimele luni, având cu aproximativ mai mult de 700 de automobile vândute în octombrie. Cel mai de succes model rămâne și în această lună Loganul cu mai bine de 1800 de exemplare vândute. Următorul model al uzinei de la Mioveni, din punctul de vedere al vânzărilor este lăudatul Duster cu peste 600 de bucăți vândute. În România Volkswagen se pare că nu suferă de scandalul Dieselgate, vânzările crescând cu 50%, până la aproximativ 1000 de mașini dintre care aproape jumătate sunt Polo. Este posibil ca această statistică să cuprindă și acele modele comandate de Poliția Română? Polo se bucură de vânzări foarte bune spre deosebire de principalii săi rivali, Fiesta și Fabia. Dacă tot am pomenit de Skoda, cehii se mulțumesc cu ultima poziție a podiumului în acest clasament, Octavia fiind cel mai de succes model al lor. Ford și Renault au împărțit egal vânzările, ambele având vânzări mai bune decât în septembrie.

La polul opus se regăsesc mărcile premium, Maserati fiind codașa acestui clasament fiind urmată îndeaproape de Lexus și Porsche. Mercedes (234 de unități), Audi (200 de unități), și BMW (132 de unități) rămân nedespărțite în ceea ce privește împărțirea podiumului în octombrie.

Așadar, piața automobilelor noi din România este în creștere, în special cea rezervată segmentului mediu. Se poate observa o mică stagnare a numărului de vânzări ale mărcilor premium, dar bineînțeles că și aici avem excepții precum Jaguar.

Oferta AUTO
reclama