Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

BMW 2002 Hommage. 50 de ani de plăcere pură a condusului

BMW 2002 Hommage. 50 de ani de plăcere pură a condusului

BMW Group a creat un automobil cu totul special pentru ediţia din acest an a Concorso d’Eleganza Villa d’Este pentru a omagia unul dintre cele mai importante modele din istoria mărcii. Primul şi cel mai important, BMW 2002 Hommage sărbătoreşte realizările inginereşti extraordinare ce au stat la baza BMW 2002 turbo – şi le-a reimaginat ca studiu de design pentru vremurile actuale.

„Exact acum 50 de ani, gama 02 a reprezentat începutul unei ere de succes pentru BMW. Acest coupé compact este unul dintre automobilele care au transformat brandul în ceea ce este în prezent”, a explicat Adrian van Hooydonk, vicepreşedinte executiv BMW Group Design. „2002 s-a aflat în vârful gamei şi a fost primul automobil de serie din Europa care a beneficiat de tehnologie turbo. Aceasta a pus pecetea pe coupé ca veritabil automobil sport. În acelaşi timp, 2002 turbo a fost avangarda tehnologică a dezvoltării motoarelor la BMW. BMW 2002 Hommage este modul nostru de a omagia toate aceste realizări.”

Inspirată de banda de crom care înconjura 02 la vremea lui, o bandă de carbon orizontală înconjoară linia umerilor BMW 2002 Hommage şi divide caroseria din punct de vedere vizual în secţiuni separate. Partea superioară – cu acoperişul, capota compartimentului motor şi cea a portbagajului – este vopsită mat pentru a preveni reflexia razelor soarelui – ca o referire la maşinile de curse de altădată. Aici, liniile caroseriei sunt minimaliste, trasate clar şi cu o cursivitate naturală. Secţiunea inferioară creează un contrast bine definit, cu o culoare lucioasă a vopselei, suprafeţe sculpturale foarte îndrăzneţe şi linii distincte care insuflă flancurilor cu o notă modernă şi atrag privirea spre roţile spate propulsoare. Culoarea Space Race Metal decorează BMW 2002 Hommage asemenea metalului lichid. În ambele forme – mată şi lucioasă -, această culoare albastru deschis metalizat îşi modifică aspectul de la un albastru fluorescent strălucitor la gri, în funcţie de incidenţa luminii, şi oferă suprafeţelor un sentiment dinamic de profunzime. Ca atare, întreaga caroserie a automobilului degajă putere şi energie.

O caracteristică atractivă a flancurilor automobilului o reprezintă pasajele voluminos conturate ale roţilor, care încadrează caroseria precum patru console şi care adaugă statură. Prin aceasta, ele reamintesc de versiunea omologată a BMW 2002 turbo, care a avut nevoie de extensii largi fixate pe caroserie pentru un ecartament mai lat. Automobilul Hommage integrează acest detaliu perfect în flancurile proiectate cu scop precis. Suprafeţele netede şi liniile modelate precis învăluie pasajele puternice ale roţilor şi le oferă un rol principal. Jantele de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design bicolor completează stilul atunci când automobilul întâlneşte drumul. Aspectul modern al jantelor multispoke lustruite aminteşte de jantele de curse din epoci apuse, în timp ce etrierele aurii ale frânelor, pe care se află logo-ul M, adaugă un plus de clasă.

reclama