Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Volkswagen Golf. Generația a opta

Volkswagen Golf. Generația a opta

Cel mai cunoscut model realizat vreodată de VW, Golf, a ajuns la generația cu numărul 8.

Noul Golf 8 aduce ceva noutăți. Design-ul exterior nu a suferit modificări majore, forma asemănâdu-se cu generațiile trecute. Grila frontală este modificată, blocul optic pe ambele părți este Full LED, dar în partea posterioară a maşinii, remarcăm gurile de evacuare destul de mari şi stopurile ce au fost redesenate.

La capitolul motorizări, VW Golf 8 vine cu unități pe benzină, motorină, plug-in hybrid, mild-hybrid, chiar şi gaz.

Cele pe benzină vin cu capacități de 1.0 cu puteri de 90/110 CP, 1.5 litri-130/150 CP, dar şi de 2.0 200 CP(doar pe versiunile Hot-Hatch: GTI, GTI TCR şi R). Toate o să fie turbo cu denumirea TSI.

Motoarele diesel sunt doar de 2.0 litri turbo cu 110 respectiv 150 CP. Un lucru important este că aceste motoare sunt construite de la zero de către inginerii VW. Clienții pot opta pentru cutii de viteze manuale sau automată DSG. În plus la versiunea de 150 CP, sistemul de tracțiune integrală 4Motion este oferit standard.

Golf 8 o să aibă versiuni mild-hybrid pe platforma TSI cu puteri de 110, 130 şi 150 CP. Acestea vor fi însoțite de un generator de 48 V, cât şi de o baterie cu aceeaşi capacitate, 48V. Aceste versiuni vor purta denumirea de eTSI.

Versiunea plug-in hybrid se va numi eHybrid şi are la bază motorul de 1.4 litri benzină cu puteri de 204 CP respectiv 245 CP-GTE. Nu se ştie autonomia în modul electric, dar Golf GTE va avea un aspect exterior mai diferit față de restul modelelor.

Interiorul noului Golf 8 este schimbat în proporții mari. Nu mai exista instrumental de bord clasic, ci unul digital ce vine însoțit de un ecran central de 8.25 inch pe care se află sistemul de infotainment.

Maşina vine şi cu o sumedenie de sisteme de siguranța cum ar fi: Lane Assist, Front Assist, Mobile Key(le permite proprietarilor să închidă/deschidă maşina cu ajutorul telefonului) plus Head-Up Display pe parbrizul maşinii. Golf 8 o să aibă 3 versiuni de echipare: Golf, Life şi R-Line.

Momentan nu se cunosc alte detalii precum capacitatea portbagajului, dacă va exista şi o versiune Break. Nici macăr prețurile nu sunt cunoscute, dar vor fi afişate cât de curând. Lansarea noului Golf 8 pe piața va fi în 2020.

AUTOR:

TAGS: Golf 8, vw,

reclama