0

"Vehicular Small Cell" prezentat la Mobile World Congress 2015

Hyundai Ploiesti!

În cadrul Mobile World Congress de la Barcelona, care are loc în perioada 2-5 martie 2015, BMW Group, peiker acustic GmbH & Co. KG şi Nash Technologies GmbH vor prezenta proiectul de cercetare „Vehicular Small Cell”, al cărui obiectiv este îmbunătăţirea recepţiei mobile în automobile.

În prezent, se înregistrează o creştere a utilizării în automobil a dispozitivelor mobile precum smartphone-uri, tablete, tehnologie portabilă activată wireless precum smartwatch-uri şi multe alte dispozitive care în viitor vor face parte din „Internet of Things”. Cu toate acestea, efectul puternic de ecranare a semnalului pe care îl au caroseriile poate cauza deseori probleme de recepţie, în special când se conduce în zone cu acoperire slabă a semnalului celular. Această problemă a fost abordată de BMW Group, Nash Technologies GmbH (companie specializată în reţele) şi furnizorul auto peiker acustic GmbH & Co. KG, care au lansat proiectul de cercetare „Vehicular Small Cell”.

Amplificatorul celular (femtocell) este o ministaţie de bază celulară, utilizată în mod obişnuit pentru a oferi conectivitate celulară îmbunătăţită indoor în locaţii de afaceri sau private. În premieră, BMW Group şi partenerii săi de cercetare dezvoltă acum un femtocell pentru utilizare mobilă în automobil. „Vehicular Small Cell” oferă acces optim la reţelele celulare prin antena automobilului, dar, în acelaşi timp, reduce semnificativ radiaţia electromagnetică din interiorul automobilului.

„Vehicular Small Cell” realizează automat o conexiune wireless între toate dispozitivele mobile din automobil – inclusiv cele ale pasagerilor – şi antena automobilului. Conexiunea wireless îmbunătăţită reduce masiv numărul de apeluri telefonice întrerupte şi oferă o calitate mai stabilă a conexiunii în timp ce se conduce. Conectivitatea îmbunătăţită permite şi transmisia unui volum mai mare de date, ceea ce îmbunătăţeşte semnificativ performanţele unor funcţii precum navigarea web, verificarea e-mailurilor şi streamingul de muzică.
„Vehicular Small Cell” permite tuturor dispozitivelor mobile din interiorul automobilului să transmită la putere foarte redusă, ceea ce minimizează radiaţiile. Mai mult, transmisia la putere redusă economiseşte şi din energia bateriei.

Dr. Peter Fertl, director de proiect BMW Group, declară: „În viitor, «Vehicular Small Cell» va permite clienţilor noştri să se bucure de utilizare neîntreruptă a tuturor dispozitivelor mobile precum smartphone-uri, tablete, smartwatch-uri şi a altor dispozitive conectate – chiar şi atunci când conduc prin zone cu acoperire slabă a semnalului celular„.

Despre autor:

Sunt de profesie economist si in timpul liber tatic, deci nicio legatura cu industria auto. Dar pentru ca inca din copilarie iubesc masinile, in 2012 am pornit proiectul eblogAUTO.ro.

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Cîmpurile obligatorii sunt marcate. *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.