Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Vanzarile Dacia s-au prabusit, Hyundai si VW sunt in top

Piata auto este intr-o continua scadere, mai exact cu 19% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Acest trend se pastreaza si in Europa unde in Franta s-a inregistrat o scadere de 12%, Germania de 9% iar Italia de 11%.

 

 

In Romania, liderul vanzarile este Dacia cu 6.638 unitati, urmat de VW cu 2.747 unitati, Skoda cu 1.917 unitati, Renault 1.355 unitati, Ford 1.266 unitati si Hyundai cu 1.204 unitati. Referitor la modele, Dacia Logan ramane cel mai bine vandut model urmat de Duster, Sandero, Skoda Octavia si VW Golf 7. Singura clasa care a inregistrat o crestere usoara este cea de monovolume, toate celelalte inregistrand valori negative intre 15%-38%.

 

 

 

In Vrancea, situatia sta destul de prost pentru Dacia unde au reusit sa vanda doar 3 masini. Liderul vanzarilor in luna mai este Hyundai Focsani si VW Scorpion cu 5 unitati fiecare, urmati de Dacia cu 3 unitati, Fiat, Opel, Skoda cu cate 2 unitati si Toyota cu o unitate. Cel mai vandut model a fost cel de la Hyundai Focsani, ix35 cu 3 unitati vandute, urmat de Dacia Logan cu 2 unitati. De la inceputul anului, liderul vanzarilor in judet este Dacia cu 50 unitati vandute, urmat de Hyundai Focsani cu 25 unitati vandute si VW Scorpion cu 17 unitati vandute.

 

 

In concluzie, atat piata auto din Romania cat si cea din UE se indreapta catre normalitate. Acum banii se fac mai greu, se munceste mai mult iar banii sunt cheltuiti cu mare atentie. Acum masinile nu mai au fiabilitatea celor de acum 20 de ani dar daca ai grija de intretinerea corecta a unei masini noi, te poti bucura de ea cel putin 10 ani. Insa marea majoritate a romanilor isi indreapta atentia catre masini cu o vechime de 4-6 ani pentru ca le pot cumpara la un pret bun si spera ca le mai pot tine inca pe atat…zic eu, nimic mai fals pentru ca vanzatorul nu iti garanteaza daca masina a fost bine intretinuta iar noul proprietar isi asuma un risc foarte mare.

reclama