Închide
Oferta AUTO
Închide
Oferta AUTO
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Oferta AUTO

First Look: Mercedes-Benz Clasa CLA PREMIERA

Astazi am condus Noul CLA 2013 de la Mercedes-Benz in cadrul Caravanei Mercedes-Benz. Este clar pentru noi ca Noul CLA este cea mai frumoasa compacta cu un design ce preia liniile Noului A Klasse insa cu o tenta mult mai sportiva. 
 
 
De ce amintesc de clasa A? Daca nu stiti, CLA este construit pe platforma fratiorului mai mic numai ca Noul CLA este mult mai confortabil, sportiv, suspensia spate are elemente cauciucate care sa amortizeaza denivelarile puternice (perfect pentru Romania) si tractiunea este integrala. 
 
 
Este bine de stiut ca berlina CLA-ul are cel mai bun coeficient aerodinamic din clasa sa. Exista pentru acest model doua motorizari pe benzina, de 1.6l si 2.0, iar diesel-ul se lauda cu motorizarile de 1.8l 200CDI si 2.2l 220CDI. Noi am avut dieselul 220CDI ce dezvolta 170 CP la 3.400 RPM si cu un cuplu de 350Nm disponibil inca de la 1.400RPM. 
 
 
Atinge 100km/h in 8.2 sec. iar viteza maxima  este de 230 km/h limitata electronic. Eii, partea frumoasa la acest motor este consumul, in oras iti ia 5.3l la o suta de km iar in afara, doar 3.6l. Cutia de viteze este 7G-tronic auto ce poate fi setata in trei module: Eco, Sport si Manual. Sincer sa va spun… eu unul (Robert D.) am fost putin dezamagit si astept ca Mercedesul sa lansezi cutia 8G-Tronic. De ce spun asta? Pe modul Eco este prea lenta in plecari, fapt normal daca urmaresti sa ai cel mai mic consum; pe modul Sport inregistreaza un mic lag la schimbarea rapoartelor, mic dar se simte; iar pe modul Manual trebuie sa fii foarte bine coordonat cu turatia altfel vei intampina mici probleme in trafic. 
 
 
Lasand aceste aspecte deoparte, masina este una frumoasa, pot spune ca fura ochii celor din jur. Interiorul te intampina cu mult lux, materiale sunt de o buna calitate, insa pasagerii din spate vor avea de suferi la spatiul capului. 
 
 
Pretul modelului testat incepe de la 39.221.20 euro cu TVA inclus iar pretul entry level este de 30.169.20 euro TVA inclus pentru versiunea CLA 180 cu cutie manuala. Speram sa o avem cat de curand intr-o sesiune de test drive pentru a ne forma o opinie corecta despre acest model.
de Catalin F. si Robert D.

Oferta AUTO
reclama