Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive CUPRA Born 2023

Cupra Born este primul model complet electric al tânărului brand și împrumută scheletul lui ID.3, adăugând pe deasupra performanță, efervescență și această atitudine nonconformistă care stă la baza întregului brand.

ID.3, modelul de la care Born împrumută platforma, nu se simte ca un produs premium, mai ales la interior. Cupra Born nu are aceasta problemă.

Scaunele sport sunt standard și reprezintă probabil unul dintre punctele centrale ale acestei mașini. Susținerea laterală nu reprezintă o problemă, acest scaun parcă te blochează în fața volanului. N-ai voie pe telefon, n-ai voie să umbli pe infotainment, trebuie să conduci.
Blasfemie – mașina are caracteristici de manevrabilitate, similare unui 911. O să susțin această blasfemie și o să o și explic – ai impresia că mare parte din masa mașinii e la puntea spate, iar puntea față e foarte ușoară, gata tot timpul să schimbe direcția cu ușurință. Exact ca într-un 911. Fiind un foarte mare fan al lui 911, vă garantez că această caracteristică de manevrabilitate m-ar face să aleg Born.

Mașina are suspensie sport adaptivă care e mai joasă decât înălțimea la care ar fi in mod normal un ID.3, -15mm in fața și -10mm in spate. Frânele sunt mai mari, tamburi pe spate, apropo, dar performanțele de frânare nu au deloc de suferit. Direcția e mai incisivă, fără doar și poate este o experiență mai sportivă decât în ID.3.

Îți oferă mașina asta îndeajuns de multe pentru a justifica prețul de 57.000 euro? Având în vedere că prețul pleacă de la 40.000 euro și vei beneficia și de cei 10-11 mii de euro de la stat, pot să spun un singur lucru – cu siguranță ai impresia că primești mai mult cu Cupra Born decât ai face cu un ID.3.

Am mers exclusiv în oraș, iar consumul a fost de 15.5 kWh/100km, ceea ce ar însemna o autonomie reală de 500 km. O autonomie reală excelentă!

O să spuneți – Tesla!. Dar eu zic – acest interior și rețeaua de dealership-uri cu personal pregătit bate autonomia Tesla – care, apropo, se pare că estimează optimist autonomia. Căutați Tesla false range și veți vedea un articol de la Reuters care discută problema pe larg.

Cupra born nu e nici pe departe ciorba reîncălzită ca să mai vindem niște ID.3-uri care ne-au rămas pe stoc. Este un nou fel de mâncare, un pic iute, un pic dulce, un pic acrișor, un pic mai Cupra.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook