Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive BMW i7 2024 – una dintre cele mai sofisticate limuzine din lume

Astăzi îmi imaginez că sunt CEO, am un cont cu multe zerouri, și un șofer care mă duce dintr-un loc în altul. Cu BMW i7 – definiția mobilităţii personale de LUX! Un lux care costă 200k euro. Cei care vor călători spate se vor bucura de o atmosferă unică, datorită unui pachet de experiențe fără egal în segment. Vorbim, în primul rând, despre confort: masaj în spate, cotiere încălzite, experiență cinematografică de excepție.

Începem cu piesa de bază. Sunt într-o limuzină cu televizor: BMW Theatre Screen – se extinde din plafon şi înlocuieşte ecranele clasice din spătarele scaunelor. Are un ecran tactil de 79,5 cm şi rezoluţie 8K, pentru o imagine perfectă. Conexiunea se face prin SIM, și ai la dispoziție un sistem de operare Amazon Fire TV. Poți folosi aplicația Amazon Prime Video, dar şi majoritatea aplicaţiilor de streaming, precum Netflix, YouTube, F1 sau Disney+. Conţinutul este redat nativ în format 16:9, DAR poate fi extins în format 21:9 sau 32:9. Imaginea poate fi afişată centrat, în stânga sau în dreapta. Iar ecranul poate fi setată mai aproape sau mai departe, ajustându-se automat şi în funcţie de poziţia scaunelor din faţă. Te simți ca la CINEMA, datorită sistemului de sonorizare Bowers & Wilkins – ai parte de o experienţă sonoră inconfundabilă. Sistemul este disponibil de acum standard, dispune de 18 boxe şi are o putere de 655 watt. Secvenţele sonore reprezintă rezultatul colaborării dintre BMW Group şi Hans Zimmer, renumitul compozitor de coloane sonore de film.

Materialele sunt și ele PREMIUM. Iar în premieră, avem această tapițerie textilă – care foloseşte caşmirul pentru o experienţă deosebit de confortabilă. Ţesătura specială permite folosirea ei şi împreună cu scaunele ventilate. BMW i7 e pus în mișcare de – sistemul de propulsie electric dezvoltat şi construit de BMW, eDrive de generaţia a cincea, care vine după un istoric de 50 de ani de experimente şi experienţe ale BMW Group în domeniul electrificării. Ca să-ți faci o idee, primul model a fost prezentat publicului la Jocurile Olimpice de la München din 1972.

Foloseşte două motoare electrice care livrează împreună 544 CP şi 745 Nm. Și se mândreşte cu inovaţii care îi măresc autonomia la 590-625 de kilometri în ciclul WLTP. Sprintul de la 0-100 km/h e asigurat în 4,7 secunde. Sistemul de propulsie electric se diferențiază de competiţie pentru că foloseşte două motoare electrice sincron care nu folosesc magneţi permanenţi pentru rotor. Rezultat? Răspuns remarcabil de rapid la orice apăsare a acceleraţiei. Este astfel posibil un sistem launch control activat prin simpla apăsare simultană a acceleraţiei şi a frânei în modul Sport. Experienţa sportivă este creată printr-un răspuns sonor special din gama BMW IconicSounds Electric, creat cum ziceam, în colaborare cu Hans Zimmer. Suplimentar, o vibraţie specifică este transmisă în habitaclu.

Este o mașină care vorbește prin design și care se face remarcată foarte ușor în trafic! Grila frontală păstrează caracteristicile specifice mărcii, dar pare un pic și mai agresivă. Vine echipat standard cu faruri LED adaptive, inclusiv faza lungă cu funcţie matrix şi asistentul de fază lungă BMW Selective Beam cu efect antiorbire. Funcţiile de lumină sunt împărţite în două zone separate. Banda extrem de subţire de lumini montată mai sus în partea frontală reuneşte luminile de zi, luminile de poziţie şi semnalizatoarele. Disponibile opţional, farurile din cristal BMW Iconic Glow creează un efect de lumină neegalat de nici un alt automobil. Aici, cristalele Swarovski – dispuse în formă de L şi fiecare iluminat din spate de unităţi LED – îndeplinesc rolul de lumini de poziţie şi de lumini de zi. Calitatea şi atenţia pentru pentru detalii, materiale exclusive, ergonomia şi funcţionalitatea remarcabilă, toate funcţionează alături de magia tehnologiei pentru o a defini o experienţă cu adevărat specială într-una din cele mai sofisticate limuzine din lume.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook