Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Skoda Epiq Concept 2024

Skoda Epiq Concept 2024

Într-o lume în care prețurile pentru mașini, atât noi cât și la mâna a doua, au luat-o razna, Skoda promite să ne salveze. Cum are de gând producătorul ceh să facă acest lucru? Prin lansarea unui nou crossover compact, cu o lungime de numai 4,1 metri, cu un sistem de propulsie 100% electric și un preț de pornire de numai 25 000 de Euro. Tentant, nu-i așa?

Viitorul model al celor de la Skoda se numește Epiq și, la o primă vedere, nu pare să aiba nici cea mai mică legătura cu ceea ce ne-au obișnuit cehii până în prezent. Limbajul de design este unul complet nou și se numește Modern Solid.

În ton cu vremurile, partea frontală include niște blocuri optice foarte subțiri, cu tehnologie LED și o inscripție cu numele Skoda, care înlocuiește bine-cunoscuta emblemă a producătorului. Este prezentă și o grilă de dimensiuni mici, care este completată în partea de jos de un scut de protecție cu accente portocalii. Diversele elemente din plastic aplicate atât pe lateralele mașinii, cât și pe partea de jos a bării din spate au rolul de a-i oferi lui Epiq un aspect mai robust.

Jantele au un aspect inedit care nouă ne aduce aminte de cei de la Saab și mania lor cu jantele în numai 3 spițe. Realitatea este însă că aceste jante au rolul de a îmbunătăți aerodinamica lui Epiq. De fapt, ele nici nu au doar 3 spițe, dar lasă impresia asta datorită schemei de culori alese.

Tema unui design simplu și minimalist se continuă și la interior, unde poate fi observată o lipsă acută de comenzi fizice, acestea fiind păstrate numai pentru a controla funcțiile principale ale mașinii. Și pentru că trăim niște vremuri interesante, în care tot mai mulți producători aleg să folosească la bordul autoturismelor un număr tot mai mare de ecrane, habitaclul lui Epiq aproape ca poate fi numit o gură de aer proaspăt. Acesta include numai două ecrane, unul dintre ele fiind cel al instrumentarului de bord, care este de mici dimensiuni.

Dupa cum Skoda ne-a obisnuit deja, numărul de spații de depozitare este mare, iar ergonomia este excelentă. Un alt detaliu interesant este și prezența unui volan în două spițe, care, din fericire, include butoane fizice și comenzi de tip haptic.

La capitolul numere, cei de la Skoda au ales să își dezvăluie secretele cândva în viitorul apropiat. Momentan, tot ceea ce știm este că Epiq va avea o autonomie de aproximativ 400 de kilometri și va include tehnologie de încărcare bidirecțională.

Un alt detaliu extrem de important pentru orice client Skoda este și volumul portbagajului, care, în cazul lui Epiq, măsoară aproximativ 490 de litri.