Închide
Oferta AUTO
Închide
Oferta AUTO
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Oferta AUTO
Porsche deschide o nouă fabrică pentru motoare în opt cilindri

Porsche deschide o nouă fabrică pentru motoare în opt cilindri

Produsele inovatoare au nevoie de o linie de producție inovatoare. Porsche deschide un nou capitol în producția de motoare, inaugurând noua sa fabrică dedicată producției de motoare cu opt cilindri. Situată pe principala platformă Porsche, din Stuttgart-Zuffenhausen, unitatea de producție funcționează conform celor mai recente proceduri de lucru, iar la capacitate maximă, cei 400 de angajați ai săi produc în jur de 200 de motoare în V, cu opt cilindri, zilnic. Constructorul de mașini sport a investit aproximativ 80 de milioane de EUR în această nouă unitate de producție.

Noua fabrică de motoare, a cărei construcție a demarat la începutul lui 2014, este localizată în zona vestică de dezvoltare a principalei platforme de producție Porsche. Amprenta la sol a acesteia este de aproximativ 10.000 de metri pătrați. Fabrica este împărțită pe două nivele, cu logistica la parter și linia de asamblare a motoarelor la etajul superior. Structura multifuncțională a zonei de producție poate fi recunoscută rapid prin numărul foarte redus de elemente permanente de arhitectură, tocmai pentru a nu limita utilizarea flexibilă a spațiului. Conceptul păstrează opțiunile deschise și permite adăugarea de noi produse și procese atunci când va fi cazul. Împărțirea și localizarea noii fabrici de motoare au fost și ele gândite tot prin perspectiva dezvoltării viitoare. Clădirea a fost construită în zona de nord-est a terenului de 25.000 de metri pătrați pe care Porsche l-a achiziționat ca spațiu de extindere. Clădirea cu trei etaje, de la intrare, cu birouri și spații comune este amplasată pe o latură, așa încât să lase loc pentru construirea ulterioară a altor structuri. În interiorul clădirii, designul lasă loc instalării unui nou spațiu de lucru deasupra primului nivel.

În ultimii ani, Porsche a investit peste 300 de milioane de EUR în principala sa platformă de producție din Stuttgart-Zuffenhausen. În apropierea noii fabrici de motoare se afla în trecut o fabrică de cablaje, care va fi reamenajată. Pe locul unui fost depozit s-a construit un centru de pregătire profesională pentru cei mai tineri angajați Porsche.

Urmându-și planurile de investiții în noi proiecte și de dezvoltare de noi centre de business în centrul orașului, Porsche AG și-a extins proprietățile în Stuttgart la peste 600.000 de metri pătrați prin intermediul achizițiilor, dublându-și, practic, suprafața terenurilor deținute. În următorii ani, Porsche planifică noi investiții, de peste 1 miliard de EUR, care vor asigura resursele necesare pentru dezvoltarea sa continuă. Principalul motor al schimbării este primul automobil sport propulsat electric. Numai în Zuffenhausen, acest proiect va crea peste 1.000 de noi locuri de muncă.

Compania investește în jur de 700 de milioane de EUR în platforma sa de producție. În anii care vin, se va construi o nouă linie de vopsire și o linie de asamblare separată. Fabrica de motoare va fi extinsă pentru a putea produce motoare electrice, iar producția elementelor de caroserie va fi extinsă. Centrul de Dezvoltare din Weissach va beneficia și el de noi proiecte de investiții.

Oferta AUTO
reclama