Închide
Oferta AUTO
Închide
Oferta AUTO
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Oferta AUTO

Piața auto europeană a atins un nou maxim pentru luna mai

Înmatricularea de mașini noi în Europa în luna mai a depășit maximul stabilit în 2012, fiind cu 15.1% mai multe decât în aceeași lună a anului trecut. Această creștere semnificativă a vânzărilor se datorează creșterii piețelor auto din Italia, Franța, Belgia și Polonia.

Volkswagen, cel mai bine vândut brand de pe vechiul continent, a înregistrat o scădere drastică a vânzărilor în luna mai, ajungând la nivelul din 2008. Acest minim a fost cauzat de vânzările slabe din piețele majore ca Germania și Spania cu 1% mai mici față de mai 2015, Marea Britanie cu 7% și Olanda cu 17%. Dintre modelele constructorului german au avut de suferit cele din segemntul SUV, cu 14% mai puține vânzări, pe când cele compacte au înregistrat o scădere de doar 3 procente. Chiar și așa Golf și Polo ocupă prima, respectiv ultima poziție a podiumului în clasamentul vânzărilor de autoturisme noi în Europa în luna mai. La polul opus se află Renault care a trecut peste numărul de 100.000 de mașini vândute în mai, marca franceză având o creștere de 34% intrând în top cu modelele Clio și Captur.

În segmentul premium Audi se află la conducere cu 5.000 de mașini vândute în plus față de rivalii Mercedes-Benz și BMW, ambii cu 69.700 unități vândute. Creșterea de 19% a vânzărilor constructorului din Ingolstadt nu este cea mai mare din segment, BMW revenind pe piață cu 22% mai multe automobile vândute.

Dintre toate categoriile de autovehicule comercializate, SUVurile au avut cel mai mare success printre europeni. Noul Tucson, liderul vânzărilor din această lună, alături de Qashqai și Sportage au avut creșteri considerabile ale vânzărilor, dar nu mai mari decât cele 520 de procente cu care Kadjar urcă pe a doua poziție a podiumului vânzărilor (ca număr total de mașini vândute). Podiumului este închis de modelul GLC de la Mercedes-Benz. Mai multe detalii puteți urmări în graficul de mai jos:

graficVanzariMai

Oferta AUTO
reclama