0

Peugeot Vision Gran Turismo

Hyundai Ploiesti!

Cu peste 15 maşini de curse PEUGEOT, existente deja în seria Vision Gran Turismo, marca leului a răspuns deja pozitiv noii provocări lansate de Kazunori Yamauchi, creatorul jocului video de simulare auto: aceea de a construi o maşină care să celebreze aniversarea de 15 ani a acestui joc.

Designerii PEUGEOT şi inginerii PEUGEOT SPORT au creat un supercar de excepţie ce înglobează toate codurile unui automobil de curse extrem de performant, însufleţit de performanţa HD a GT6™. La prima vedere, PEUGEOT Vision Gran Turismo, impresionează prin silueta monolitică concepută pentru a tăia pur şi simplu aerul, cu o înălţime de doar 1,04 metri şi o absenţă notabilă a aproape tuturor elementelor aerodinamice. Caroseria reuşeşte singură, prin design-ul aparte, să creeze impresia că maşina este pur şi simplu lipită de asfalt.

Exact în spatele şoferului, în poziţie centrală în spate, propulsorul V6 turbo 3.2L, asociat transmisiei manuale cu 6 rapoarte, transmite permanent cei 875 CP celor 4 roţi motrice care au dimensiuni pe 22’’ în faţă şi 23’’ în spate. La acestea se adaugă greutatea redusă a maşinii – doar 875 kg! + o repartiţie ideală a maselor, iar direcţia ultra-precisă creează toate premisele pentru a face faţă provocărilor lansate de GRAN TURISMO. Fără să mai amintim de acceleraţia fenomenală, maşina atingând 100 km/h în 1’’73 cu un raport greutate /putere de 1kg/1CP… Frânarea este la fel de impresionantă, graţie celor 4 discuri ventilate BREMBO din carbon cu diametru de 380 mm în faţă şi 337 în spate…

Piloţii virtuali vor putea testa în curând PEUGEOT Vision Gran Turismo pe nu mai puţin de 40 de circuite de excepţie şi în 107 configurări. Disponibil în 6 culori, exclusiv pe PlayStation 3, PEUGEOT Vision Gran Turismo va fi disponibil gratuit în momentul actualizării GRAN TURISMO 6.

Despre autor:

Sunt de profesie economist si in timpul liber tatic, deci nicio legatura cu industria auto. Dar pentru ca inca din copilarie iubesc masinile, in 2012 am pornit proiectul eblogAUTO.ro.

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Cîmpurile obligatorii sunt marcate. *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.