0

Noul Citroen DS5

Hyundai Ploiesti!

Partea frontală, elementul cheie al oricărui autovehicul premium. Noul DS 5 beneficiază de o parte frontală ce inspiră prestigiu şi personalitate puternică. Calandrul verticalizat poartă cu mândrie logo-ul DS – DS Wings – amintind de legendarul DS – fiind completat desigur de noile faruri. Calandrul, farurile, fantele de aer laterale – reprezintă perfect stilul avangardist al acestei maşini. Fie că este privit din faţă, din spate sau din lateral, Noul DS 5 este extrem de uşor de recunoscut. Privit din lateral, există un element ce atrage toate privirile şi personalizează exteriorul: inserţia cromată ce porneşte din partea superioară a farului şi se continuă până la baza geamurilor frontale. Văzut din spate, noul DS 5 reafirmă poziţia sa cu ajutorul elementului final dublu de evacuare, integrat în bara de protecţie spate. De altfel, semnătura luminoasă formată din 6 ghiduri de lumină valorizează partea din spate.

Interiorul noului DS 5 ne trimite cu gândul la universul aeronautic. Cockpit-ul este reprezentativ în acest sens. Pavilionul propune trei ambianţe luminoase conferind o notă inedită şi personală, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Întregul post de condus este construit în jurul conducătorului auto. Ecranul tactil color al noului DS 5 include tehnologia New Mirror Screen, care afişează toate aplicaţiile de pe Smartphone pentru a le putea utiliza în deplină siguranţă, atunci când sunteţi la volan. Pentru siguranţa şi confortul dumneavoastră la volan, noul DS 5 integrează, de asemenea, funcţia DS Connect Box cu pachetul SOS & Assistance, un sistem inovator ce permite efectuarea apelurilor de urgenţă şi asistenţă localizată oferind, în acelaşi timp, asistenţă adaptată în cazul apariţiei unei defecţiuni. Astăzi, peste 230.000 de vehicule DS echipate cu această funcţie rulează deja în Europa. Noul DS 5 introduce, de asemenea, sistemul MyDS, o aplicaţie compatibilă iOS/Android. Obiectivul acestei aplicaţii este acela de oferi conducătorilor auto asistenţa necesară prin servicii inovatoare (înainte, după şi în timpul rulajului). Astfel, clienţii DS beneficiază de informaţii legate de vehiculele lor, precum şi de ofertele şi avantajele dedicate special acestora.

Noul DS 5 integrează cele mai noi motorizări dezvoltate de Grupul PSA. Fie că vorbim de gama pe benzină sau diesel, motorizările propuse dezvoltă o putere între 120 şi 210 CP fiind, în acelaşi timp, deosebit de prietenoase cu mediul (între 3,8 l/100 şi 4,3 l/100 pentru versiunile diesel). Să nu uităm desigur şi de motorizarea Hybrid 4×4: 90 g/km de CO2 şi un consum de 3,5 l/100 în ciclu combinat. Toate aceste performanţe poziţionează DS 5 la nivelul celor mai buni concurenţi premium. Încă de la lansare, clienţii au posibilitatea de a alege dintr-o gamă de 5 motorizări conforme normei Euro 6, deosebit de reactive, cu funcţionare lină, capabile să dezvolte un cuplu de la 240 până la 400 Nm. Gama va fi îmbogăţită la sfârşitul anului 2015 cu noua motorizare de 210 CP: versiunea THP 210 S&S BVM6.

DS 5 va fi prezentat în cadrul Salonului Mondial de la Geneva 2015 şi urmează a fi comercializat în Europa începând cu luna iunie 2015.

 

Despre autor:

Sunt de profesie economist si in timpul liber tatic, deci nicio legatura cu industria auto. Dar pentru ca inca din copilarie iubesc masinile, in 2012 am pornit proiectul eblogAUTO.ro.

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Cîmpurile obligatorii sunt marcate. *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.