Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Noul BMW M2 Competition

Noul BMW M2 Competition

Piesa centrală a noului BMW M2 Competition este noul motor, bazat pe propulsorul de la BMW M3 şi BMW M4. Motorul cu şase cilindri dispuşi în linie, cu două turbine şi tehnologie M TwinPower Turbo furnizează 410 CP între 5.250 şi 7.000 rpm. Cuplul maxim al motorului – 550 Nm – este disponibil pe o plajă impresionantă, între 2.350 şi 5.200 rpm. Propulsorul are o un apetit deosebit pentru turaţii pentru un motor supraalimentat considerând vârful de putere şi se desfăşoară liniar de-a lungul unui interval larg al turaţiilor. Sistemul de evacuare dublu, cu control electronic al clapetelor finale, oferă acustica M distinctivă, în timp ce tehnologia M TwinPower Turbo furnizează eficienţă remarcabilă. În anumite ţări UE, BMW M2 Competition dispune şi de filtru de particule (OPF) pentru reducerea suplimentară a poluării cu particule fine.

Noul BMW M2 Competition completează sprintul standard, de la 0 la 100 km/h, în 4,2 secunde (cu M DCT, 4,4 secunde cu transmisie manuală cu şase trepte). Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Automobilul poate fi comandat cu M Driver Package pentru a creşte viteza maximă la 280 km/h – cu 10 km/h mai mult decât BMW M2 Coupé. Datele de consum sunt şi ele demne de remarcat: cu transmisia manuală cu şase trepte, consumul mediu de combustibil este de 9,9-10,0 l/100 km, iar emisiile CO2 combinate sunt de 225-228 g/km*. Cu transmisia opţională M cu dublu ambreiaj (M DCT), aceste valori coboară la doar 9,2 l/100 km, respectiv la 209-210 g/km pentru emisiile CO2.*

Cu design inteligent, sistemul de alimentare cu ulei pentru motor este preluat direct din motorsport, în timp ce sistemul de răcire de la BMW M4 cu pachet Competition este utilizat şi el cu câteva ajustări specifice modelului. BMW M2 Competition include variante de competiţie pentru sistemele de alimentare cu ulei şi de răcire care au fost testate de-a lungul anilor în motorsport de către marca. O grilă BMW mărită şi un spoiler frontal nou, care asigură un flux de aer mai mare, sunt semnele de la exterior care indică utilizarea acestui sistem de răcire îmbunătăţit. Grila este finisată standard în negru Shadow Line foarte lucios şi uneşte printr-un element central în aceeaşi culoare cei doi „rinichi”. Acelaşi finisaj este utilizat şi pentru branhiile laterale de pe aripile faţă şi pentru cvartetul de ţevi de eşapament de la sistemul de evacuare dublu. Emblema M Competition de culoare închisă înnobilează partea spate a automobilului. Designul noilor oglinzi retrovizoare cu braţ dublu îmbunătăţeşte aerodinamica – braţele duble sunt caracteristice pentru noul BMW M2 Competition.

Inginerii BMW M au ajustat şi dinamica BMW M2 Competition luând în considerare şi performanţele îmbunătăţite. Bara transversală din CFRP de la BMW M3/M4 este vizibilă imediat în compartimentul motor. Aceasta îmbunătăţeşte rigiditatea secţiunii frontale şi creşte precizia direcţiei. Curbele caracteristice ale servodirecţiei electromecanice, diferenţialul M activ şi sistemul Dynamic Steering Control (DSC) au fost şi ele ajustate.

BMW M2 este primul model echipat cu comutatoare de selecţie pe consola centrală care permit controlul instantaneu al caracteristicii şi setărilor motorului, direcţiei şi funcţiilor Drivelogic, dacă se optează pentru M DCT. Diferitele configuraţii pot fi combinate în orice mod doreşte conducătorul şi pot fi stocate pentru acces uşor prin utilizarea butoanelor M1 şi M2 de pe volan. Gama de echipamente standard include acum buton start/stop de culoare roşie, faruri LED adaptive şi senzori de parcare faţă.

Noi , disponibile opţional, scaunele M Sport sunt o combinaţie spectaculoasă de design şi funcţionalitate. Forma de scoică este puternic influenţată de experienţa BMW în motorsport şi oferă conducătorului suport optim, în timp ce tetierele sunt integrate în spătarul scaunului. Spătarul are şi un logo M2 iluminat la nivelul umerilor care întărşete caracterul modelului. Scaunele sport standard are disponibile şi cu tapiţerie de culoare neagră, combinată cu cusături contrastante în albastru sau portocaliu.

Noile frâne M sport vin cu discuri de dimensiuni crescute pentru mai multă performanţă  (puntea faţă: 400 mm, puntea spate: 380 mm). Sunt evidenţiate de etriere de culoare gri (puntea faţă: etrier fix cu şase pistoane, puntea spate: etrier fix cu patru pistoane). Disponibile opţional, jantele de 19 ţoli din aliaj forjat (puntea faţă: 9J x 19, puntea spate: 10J x 19) sunt disponibile şi cu noul design Y-spoke. O nouă culoare metalizată este disponibilă exclusiv pentru BMW M2 Competition: Hockenheim Silver.

AUTOR:

TAGS: bmw m2,

reclama