Închide
Oferta AUTO
Închide
Oferta AUTO
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Oferta AUTO
N mașini pe care le-aș conduce – partea I

N mașini pe care le-aș conduce – partea I

Orice petrolhead are o asemenea listă, fie ea pe hârtie, ascunsă printr-un folder sau doar în minte. Nu se pune pune problema ca acest articol să reprezinte un top al preferințelor, un clasament al mașinilor actuale la volanul cărora aș vrea să ajung, nu. Este doar o listă pur subiectivă, elaborată fără vreun raționament logic.

AlfaGiuliaQuadrofoglio

Alfa Romeo Giulia

Este o vorbă:”nu te poți numi pasionat auto dacă nu ai condus o Alfa cel puțin o dată în viață”. Acest rival al seriei 3 de la bavarezi reușește să trezească în tine emoții* apuse de la răposatul model cu același nume. Fie el quadrofoglio sau nu, aștept momentul acela când voi goli rezervorul italiencei pe drumuri de munte.

*După cum îi știm pe italieni, reușesc cam de fiecare dată să echilibreze balanța emoțiilor prin fiabilitatea instalațiilor electrice care lasă de dorit. Să sperăm că aici nu va fi cazul.

ford-focus-rs_eblogauto

Ford Focus RS

Colegii mei s-au bucurat pe deplin de această bestie pe circuit și pentru asta îi invidiez. Faptul că numărul comenzilor plasate a depășit cu mult așteptările constructorului american mă face mai curios despre modul în care se conduce această mașină. La 40.000 de euro este mașina pe care mi-aș achiziționa-o mâine.

BMW-M2-Coupe_079

BMW M2

Sunt de părere că mica bestie nu mai are nevoie de nicio prezentare. Zilele trecute, Jeremy Clarkson a spus despre M2 că este cel mai bun model cu sigla M pe care l-a condus vreodată și nu cred că l-aș putea contrazice. Felul în care arată mă face să visez la zilele în care voi fi la volanul urmașului E30 M3 pe circuit. Da, circuit, pentru că aleg circuitul în favoarea oricărui drum mai puțin atunci când șoseaua respectivă este închisă circulației publice.

s90

Volvo S90

Am ales să pun și o balenă în această listă a preferințelor. Volvo S90 este modelul prin care Volvo va reveni în topul constructorilor, suedezii construind odată cu acest model un rival pentru seria 5 și clasa E. După cum bine știm, suedezii au pus întotdeauna siguranța pe primul loc, fie că vorbim aici de defunctul Saab sau de Volvo, iar promisiunea acestora din urmă că din 2020 nu va mai deceda nimeni într-un model de-al lor mă face să cred că S90 este „tancul” perfect.

2015-audi-rs6-avant-261

Audi RS6 Avant

Am vrut să închei prima parte a acestei liste cu un SUV, dar modelul X5 M50d l-am testat weekendul trecut, așa că voi pune punct acestui articol cu un break. Cu siguranță, un automobil cu o asemenea putere nu prea mai poate fi considerat „mașină de familie”. Din punct de vedere al designului, este singurul break care nu mă face să mă întreb „de ce?”, probabil din cauza kitului agresiv venit deodată cu literele RS. În cazul în care ai nevoie și de spațiu pentru bagaje și vrei să mai ajungi pe circuit la vreun track day, acest RS6 Avant este mașina perfectă.

Oferta AUTO
reclama