Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Mazda RX-Vision a câştigat trofeul Car Design Award 2016

Mazda RX-Vision a câştigat trofeul Car Design Award 2016

Mazda RX-Vision a câştigat trofeul Car Design Award 2016, la categoria concepte. Cu o contribuţie notabilă la evoluţia design-ului automobilistic, conceptul reprezintă o nouă reuşită pentru surprinzătoarele prototipuri Mazda şi, bineînteles, pentru designerii companiei. Kevin Rice, coordonatorul departamentului de design pentru Europa, a fost cel căruia i-a fost înmânat trofeul, în cadrul salonului auto de la Torino (Turin Motor Show Parco Valentino).

Sunt mai mult decât încântat de recunoaşterea eforturilor Mazda, dar nu numai în ceea ce priveşte zona de design, ci şi din prisma tehnologiei care permite vehiculelor noastre să şi <trăiască> la fel de bine pe cât arată,” declară Rice.
Kevin Rice face parte din echipa internaţională de design Mazda ce a primit, în toamna trecută, alte trei distincţii la Automotive Brand Contest (2015), inclusiv pentru cea mai bună echipă. Oriunde am expus până acum RX-VISION, părerea a fost că arată fantastic. Reacţia pozitivă a depăşit aşteptările noastre.

RX-VISION a repurtat victoria de la Torino în faţa unui grup notabil de rivali, din care au făcut parte:Alpine Vision Concept, BMW 3.0 CSL Hommage, Pininfarina H2 Speed Concept şi Porsche Mission E Concept. Mazda are în portofoliu premiul pentru cel mai frumos concept al anului, obţinut în ianuarie, în cadrul ediţiei cu numărul 31 a Salonului Internaţional Auto de la Paris,nu la mult timp după ce conceptul şi-a făcut debutul la Salonul Auto de la Tokio ,în noiembrie 2015.

Ca semn distinctiv al moștenirii motorului frontal Mazda şi al mașinilor sport cu tracțiune spate, formele elegante ale RX-Vision, inspirate de filosofia de design KODO – Sufletul Mișcării, întruchipează performanța pură. Design-ul său cu garda joasă la sol datorează mult structurii compacte ce se regăseşte sub capotă, și anume motorul rotativ de ultimă generație SKYACTIV-R. Mazda este singurul producător auto care are succes pe piață cu această tehnologie neobișnuită și niciodată nu a renunțat la ea.

reclama