Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

În 2021, Proleasing Grup a înregistrat cele mai bune rezultate din ultimii 20 de ani, cu peste 1.800  de mașini noi și rulate livrate și peste 71.000 ore de service facturate

În 2021, Proleasing Grup a înregistrat cele mai bune rezultate din ultimii 20 de ani, cu peste 1.800 de mașini noi și rulate livrate și peste 71.000 ore de service facturate

Proleasing Motors și-a depășit estimările de vânzări cu până la 15% în 2021, marcând cel mai bun rezultat din activitatea sa de peste 20 de ani. Datele financiare consolidate indică, pentru anul trecut, o cifră de afaceri de peste 270 de mil. de lei și un profit net estimat la 15 mil. de lei.

“În contextul extrem de complicat din piața auto, generat de criza semiconductorilor, am reușit să gestionăm eficient stocul de mașini și să generăm un număr important de contracte pentru mașini ce se vor livra și în 2022. Când spun gestiune eficientă a stocului, am în vedere faptul că am acoperit toate solicitările urgente ale clienților.” a anunțat Lucian Alexe, Directorul General al Proleasing Motors.

În 2021, s-au înregistrat creșteri de vânzări pentru toate brandurile, divizia Ford conducând clasamentul din punct de vedere numeric, cu peste 1.000 de unități livrate și peste 1.200 contractate.

La nivelul activității de after sales, s-au înregistrat creșteri cuprinse între 10% și 15% pentru toate diviziile, marca BMW obținând cele mai bune rezultate, din punct de vedere procentual.

Premisele unui start favorabil în 2022

În 2022, Proleasing Motors continuă să își consolideze poziţia pe piața auto extrem de dinamică din România, cu un start favorabil – peste 500 de maṣini contractate la final de 2021, pentru începutul lui 2022.

Cu un portofoliu complet de modele auto, Proleasing Motors face față cererii actuale din piață pentru mașini electrice și hybrid, cerere impactată in ultima perioadă de contextul socio-economic, după cum menționează Lucian Alexe: „Dacă lăsăm la o parte utimele 3 luni, aș aprecia că cele mai importante schimbări le vedem în creșterea interesului pentru masini electrice și hybrid. Ne aliniem trendului global actual, dar rămîne să vedem cum vor fi influențate aceste tendințe de criza energetică și de cea de materii prime datorate războiului și a sancțiunilor aplicate Rusiei. Consumatorul va reacționa la schimbările din întreg mediul economic. Dacă stagflația va genera probleme complicate, cererea va scădea. În situația în care criza energetică și creșterea prețurilor la electricitate nu se vor tempera, este posibil să vedem o amânare a termenelor de implementare a măsurilor de eliminare a motoarelor pe combustie. Să nu uităm că în aceste zile Europa a repornit termocentralele pe cărbune ca o măsură imediată de acoperire a cererii crescute de electricitate.”

Ca măsură internă, Proleasing a contractat, încă din 2021, investiții ce au în vedere reducerea consumurilor energetice (gaze și electricitate) în 2022. Proleasing a semnat un contract pentru instalarea de panouri fotovoltaice în toate punctele de lucru și a început demersurile pentru înlocuirea echipamentelor de încălzire vechi cu unele noi, performante. Bugetul alocat pentru cele două proiecte depășește 1 milion de lei.

Peste 20 de ani de business pe piața auto, în cifre

După 20 de ani de activitate, Proleasing Grup, dealer autorizat pentru mărcile BMW, Ford și Hyundai, derulează, în prezent, o afacere completă de vânzare și mentenanță pentru cele trei branduri din portofoliu, la care se adaugă divizia de auto rulate, cu o cifră de afaceri cumulată de peste 1.7 miliarde de lei, peste 16.000 de livrări de mașini, peste 720.000 de ore de service, ajungând la un profit net de peste 81 milioane de lei.

„Avem astăzi un portofoliu extrem de solid de clienți (peste 16.000 pentru vânzarea de mașini și peste 50.000 pentru after-sales) pentru care, ca obiectiv strategic, vrem să ne menținem ca partener de mobilitate. O echipă de 160 de oameni bine pregătiți și motivați, procese de business puse la punct, flexibilitate și suplețe în derularea zilnică a afacerii sunt astăzi lucrurile cele mai importante pentru noi.”, potrivit lui Lucian Alexe, Director General Proleasing Motors.