Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Importanta montarii anvelopelor de vara in sezonul cald [P]

Importanta montarii anvelopelor de vara in sezonul cald [P]

Odata cu cresterea temperaturilor, autoturismele trebuiesc pregatite pentru noul sezon si noile suprafete de condus. Revizia capitala implica verificarea articulatiilor, testarea senzorilor si a componentelor electronice si nu in ultimul rand, schimbarea anvelopelor de iarna cu unele de vara. Motivul principal pentru aceasta schimbare? Cauciucurile de iarna isi pierd proprietatile dupa ce temperatura creste peste 7 grade Celsius. Motivul: siliciul folosit in compozitia lor si tipul de cauciuc mult mai moale nu ofera aderenta necesara.

Condusul cu anvelope nepotrivite sezonului poate avea efecte grave atat asupra sigurantei pasagerilor cat si asupra bunei functionari a autoturimului. Efectele asupra masinii se resimt in articulatiile si performantele sale. Proprietatile de franare si accelerare se reduc drastic cand se folosesc anvelopele nepotrivite temperaturii, ducand la o stresare a masinii. Motorul foloseste mai multa putere pentru punerea in miscare iar franele sunt actionate mai des pentru o stopare completa. Asta se traduce intr-un consum de carburant ridicat si o uzare prematura a franelor. Siguranta pasgerilor este pusa in pericol atunci cand o situatia critica cere o franare brusca iar masina se opreste mult mai greu ca de obicei.

Care sunt mai exact diferentele intre anvelopele de vara si cele de iarna? In principal, materialele din care sunt create si forma benzii de rulare. Cele de vara au un cauciuc mai tare in compozitie care rezista temperaturilor ridicate de peste 40 grade si ofera stabilitate la viteze ridicate si in viraje stranse. Banda de rulare, pe langa rolul principal de a oferi o minima rezistenta la inaintare si de a se lipi cat mai bine de asflat, este creata in asa fel incat elimina si apa de pe suprafata de contact.

Avantajele se traduc in consum de carburant scazut, timpi de franare si accelerare potriviti in orice situatie si o siguranta sporita pentru toti pasagerii indiferent de viteza de condus. Experienta ne-a demonstrat ca anvelopele potrivite fac mereu diferenta.

Puteti analiza toate modelele de anvelope vara pe care le avem diponibile pe site-ul nostru, fiind disponibila o gama larga de modele de la diferite branduri, pentru orice dimensiune uzuala si orice sezon de rulare. Toate cauciucurile comercializate sunt noi si beneficiaza de 2 ani garantie de la producator.

Cine suntem:

AnveloSHOP este liderul de piata in domeniul anvelopelor pentru turisme, utilaje agricole si industriale, camioane si jante. Oferim consultanta specializata in alegerea cauciucurilor potrivite iar experienta ne-a demonstrat ca sfaturile oferite garanteaza satisfactia clientilor. Scopul nostru este sa ajutam orice sofer sa-si gaseasca anvelopele potrivite.

reclama