1

Hyundai i30 a obtinut maximul de stele EuroNCAP

Hyundai Ploiesti!

Hyundai i30 a obtinut calificativul maxim de cinci stele de la organizatia europeana independenta care evalueaza nivelul de siguranta oferit de autovehicule – Euro NCAP. Modelul Hyundai a inregistrat rezultate remarcabile in categoriile: pasageri adulti, pasageri copii, pietoni si sisteme de siguranta, fiind desemnat astfel unul dintre cele mai sigure si mai bine echipate vehicule in segmentul din care face parte.

„Calificativul Euro NCAP pentru i30 in cinci usi evidentiaza progresele inregistrate”, a declarat Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europe. „Ne bucuram ca Hyundai este primul producator auto care a primit cinci stele in acest segment, dupa noua schema de punctare implementata. Cu pachetul cuprinzator de tehnologii de siguranta oferit in standard, i30 vine in intampinarea cerintelor clientilor. „

Odata cu noua generatie i30 este introdus Hyundai SmartSenseTM, un pachet care cuprinde noi tehnologii de siguranta activa si asistenta, conforme standardelor europene: sistem autonom de franare (AEB) la detectarea pietonilor, care include sistemul de avertizare in cazul unei coliziuni frontale (FEWS), pilot automat inteligent (ASCC), sistem de monitorizare a unghiului mort (BSD), sistem de avertizare a conducatorului auto (DAA), sistem de avertizare la deplasarea in marsarier (RCTA), sistem de asistenta la mentinerea benzii de rulare (LKAS), functie de informare asupra vitezei limita (SLIF), precum si sistem de asistenta pentru faza lunga (HBA).

La aceste rezultate a contribuit sistemul AEB (cu functie de detectare a pietonilor si sistem de avertizare in cazul unei coliziuni frontale). In plus, au fost acordate punctaje superioare sistemului LKAS, care alerteaza conducatorul auto in cazul schimbarii benzii de rulare fara actionarea semnalizatoarelor, la peste 60 km/h.

Despre autor:

Sunt de profesie economist si in timpul liber tatic, deci nicio legatura cu industria auto. Dar pentru ca inca din copilarie iubesc masinile, in 2012 am pornit proiectul eblogAUTO.ro.

1 COMMENT

  1. Aurel Balan

    Sistemul de avertizare in cazul unei coliziuni frontale (FEWS) cu cat timp sau cude la ce distanta te avertizeaza ca te apropii de o masina care stationeaza ?

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Cîmpurile obligatorii sunt marcate. *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.