Închide
Oferta AUTO
Închide
Oferta AUTO
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Oferta AUTO

Ford EcoSport si Ka se vor produce in Romania

Daca pana acum am produs la Craiova motoarele pentru numeroase modele de Ford, de ce sa nu producem si cateva masini? Ei bine, Ford nu a comentat inca nimic, insa EcoSport si Ka, mini SUV-ul si masina de clasa mica pentru oras, vor fi produse in scurt timp la fabrica din Craiova.

De unde pana unde s-a ajung la aceasta informatie? Este destul de simplu de inteles. Noul Ford Ka se produce in Polonia, iar acesta va continua sa fie produs acolo pana in luna aprilie a acestui an. Tinand cont ca la Craiova se produc o parte din motoare si chiar modelul B-Max, nu ar fi imposibil ca productia sa se mute in Romania. Si chiar daca reprezentatii Ford nu au spus in clar acest lucru, ni s-a dat de inteleg fabrica din Craiova este unul dintre cele mai importante centre pentru Ford.

Ford a prezentat in 2013 un nou concept de Ka la Barcelona, iar zvonurile de atunci spuneau ca masina finala va fi lansata in Europa la finalul anului 2015. Un purtator de cuvant al Ford a declarat ca respectivul model a suferit imbunatiri majore fata de prima generatie.

B-Max se produce in cantitati destul de mici la Craiova, uzina producand cu mult sub capacitatea sa de 300,000 masini pe an. Anul trecut s-au vandut 46.315 modele, in scadere cu 14% fata de anul 2014. Compania a vandut de asemenea 48.603 unitati de Ford Ka in Europa in anul 2015, in scadere cu 8% fata de anul 2014, iar vanzarile de EcoSport s-au triplat, ajungand la 46.315 modele.

Modelul a avut succes dupa ce a fost adus din India special pentru europeni, iar acestia au raspuns pozitiv la acesta.

Oferta AUTO
reclama