Închide
Oferta AUTO
Închide
Oferta AUTO
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Oferta AUTO

Fiat 500X nu scapă de lista neagră

Ultimele teste ale ecologiștilor germani au pus și modelul Fiat 500X (vezi testul nostru aici) pe lista neagră alături de mașini precum Opel Zafira, Renault Espace și Mercedes-Benz clasa C.

Testele au fost efectuate în laboratorul Universității de Științe Aplicate din Berne. Mașina testată a fost echipată cu motorul 2.0 MultiJet care oficial intră în categoria Euro 6 și cu care s-au parcurs aproximativ 4000 de km până la momentul testării. Fiat 500X a depășit limita de 80 mg/km de emisii în opt teste efectuate cu motorul cald și două cu motorul rece. Emisiile de NOx au fost de 11 până la de 22 de ori mai mari decât limita admisă.

„Aceste discrepanțe uriașe descoperite pe Opel Zafira, Renault Espace, Mercedes-Benz clasa C și acum pe Fiat 500X indică clar prezența unor dispozitive de păcălire al testelor oficiale, asemănătoare cu cele prezente pe mașinile Volkswagen,”a declarat Axel Friedrich, co-fondatorul Deutschen Umwelthilfe.

Până acum niciun reprezentant al FCA nu a vrut să comenteze asupra acestui lucru. Rezultatele acestor teste sunt oarecum surprinzătoare din prisma faptului că săptămâna trecută producătorul a anunțat că în urma unei anchete interne nu s-a descoperit vreo încălcare a normelor NEDC din legislația în vigoare și au negat folosirea unor dispozitive pentru diminuarea emisiilor.

Oferta AUTO
reclama