Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Fenomenul "rent a car" in Romania

Pana acum am fost de parere ca e mai bine sa masina ta, pe care te poti baza cand vrei. Ultimele generatii incep sa schimbe acest mod de a gandi, prin prisma faptului ca pun accent mai mult pe ultimele gadgeturi aparute decat pe un automobil propriu.

Asadar, se prefigureaza din cel mai mult cresterea fenomenului de inchirieri masini si dezvoltarea mai multor start-upuri pe aceasta tema. Astfel apare intrebarea: care varianta dintre cele doua este cea optima?

Din start o sa spun ca alegerile tin de fiecare persoana, deoarece daca esti obisnuit sa folosesti masina zilnic, optiunea inchirierii unui automobil nu prea intra in calcul din cauza costurilor ridicare. Daca prefer in majoritatea timpului transportul in comun, sunt de parere ca inchirierea unei masini cand pleci in vacanta este varianta cea mai buna. Astfel poti sa faci popasuri, sa vizitezi obiective de pe traseu, lucruri care sunt imposibile cu trenul sau avionul.

La ce trebuie sa fii atent cand inchiriezi o masina?

In primul rand este recomandat sa rezervi in avans masina dorita. De ce? Pentru ca asa poti sa gasesti un pret mai bun, poti afla diferitele costuri ascunse din timp si stii ca atunci cand ajungi la sediul firmei nu mai pierzi timp pentru luarea deciziei. Semnezi contractual si pleci cu masina.

Fii sigur ca ai toate actele atunci cand ajungi la sediul firmei pentru a-ti incepe calatoria cat mai repede. In plus, fii punctual si respecta ora de preluare a autoturismului si in cazul in care intarzii, anunta compania.

Cand primesti masina, fii atent la zgarieturi. Pentru a evita situatiile jenante de la predarea autoturismului, rezerva-ti 5 minute atunci cand preiei masina si noteaza zgarieturile existente pe masina alaturi de reprezentantul companiei.

Un alt lucru important este sa iti alegi masina in functie de necesitati. In cazul in care nu calatoresti singur si ai si cateva bagaje, poti fi sigur ca o masina din clasa mini nu-ti va fi suficienta. Plus ca asa poti sa reduci din costuri cand calatoresti singur, deoarece poti opta pentru o masina de dimensiuni reduse, daca nu ai vreo preferinta pentu un anumit model. Este recomandat sa iti alegi masina pe care o vei inchiria tinand cont si de numarul de kilometri pe care o sa il parcurgi cu ea. Astfel, stii ca o sa fii mai tot timpul la volan, e de preferat o masina mai confortabila.

Nu uita de asigurari! Nu te baza ca tie nu ti se poate intampla nimic. De obicei atunci cand nu esti asigurat se intampla toate necazurile si e bine sa fii acoperit in astfel de situatii. Opteaza pentru asigurarile optionale, pentru ca o suma modica te salveaza de la achitarea unor daune de sute de euro.

reclama