0

De ce iubim masinile de epoca?

Hyundai Ploiesti!

De ce iubim masinile de epoca?

Uneori, trecerea timpului face ca anumite obiecte sa capete o valoare importanta pentru noi chiar daca nu ne mai sunt la fel de utile. Masinile de epoca spre exemplu, chiar daca nu mai sunt utilizate in scopuri practice, parca sunt mai impresionante si mai valoroase pe masura ce trece timpul.

In vremea cand nu existau anvelope de iarna, ci un singur tip de anvelope, o masina era mult mai apreciata din cauza faptului ca rar puteai admira pe strada vreun autovehicul. Foarte putini oameni isi permiteau in perioada interbelica sa detina un autoturism (cel putin in Romania), iar posesorii lor deveneau vedete locale in orasele mici in care de regula existau maxim trei masini.

De ce iubim astazi masinile de epoca?

Pentru ca ne inspira nostalgie si pentru ca au farmecul unei perioade de aur care ne fascineaza si care ne intriga in acelasi timp. Incarcatura istorica a acestor masini pe care le putem admira doar la expozitii este una impresionanta. Multe dintre ele au trecut prin ambele Razboaiele Mondiale si tot ele i-au ajutat pe bunicii si pe strabunicii nostri sa se deplaseze dintr-un punct in altul.

Exista foarte multi oameni care le colectioneaza si care platesc sume enorme sa detina o astfel de masina. De asemenea, exista si oameni care au norocul de a mosteni o masina de epoca, dar care aleg sa o uite intr-un colt al curtii sau al garajului (in cazul fericit), iar astfel aceasta este sortita degradarii treptate.

Best Tires ne spune ca masinile de epoca vor fi intotdeauna mult mai valoroase decat masinile moderne, iar asta si din cauza faptului ca au avut norocul sa fie primele masini. In galeria foto de mai jos puteti admira cateva modele minuntate de masini de epoca asa cum nu veti putea gasi in nicio expozitie din Romania. Cum vi se par?

Despre autor:

Sunt de profesie economist si in timpul liber tatic, deci nicio legatura cu industria auto. Dar pentru ca inca din copilarie iubesc masinile, in 2012 am pornit proiectul eblogAUTO.ro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Cîmpurile obligatorii sunt marcate. *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.