Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Cu masina la revizie

Cu masina la revizie

Aprilie, acea luna din an care pentru mine inseamna cosmar. De ce? Ei bine, este luna in care masina mea isi cere tributul. M-a cucerit si o iubesc, iar datorita acestui lucru trebuie sa o duc sa ii fac “analizele”. Ca si fata, incerci din rasputeri sa amani sau sa eviti sa te duci tu cu masina la revizie, insa nu mereu iti iese.

Pentru multa lume exista conceptia ca dupa ce iti cumperi o masina, singura datorie este sa te duci sa ii pui benzina/ motorina ca sa te duca unde vrei. Gresit! O masina inseamna mai mult decat atat pentru ca te reprezinta si pentru ca trebuie sa fii in siguranta. Din cauza acestui lucru am si cosmaruri in luna aprilie, este luna in care trebuie sa ii platesc revizia, rca-ul, rovinieta, sa ii schimb anvelopele de iarna, iar la doi ani sa ii fac si ITP-ul.

Bineinteles, aici nu includ costurile lunare cu spalarea masinii, alimentarea si timpul pierdut cu realizarea a tot ceea ce am enumerat mai sus.

Anul acesta nu am putut sa fac o eschiva si a trebuit sa merg eu cu masina la revizie. Lucrul placut este dat de siguranta pe care cei de la Automar ti-o dau atunci cand realizeaza tot acest proces foarte transparent. Au o sala de asteptare draguta, iar geamurile mari iti ofera posibilitatea sa vezi tot ce se intampla cu masina ta. Nesiguranta este insa si ea prezenta deoarece am tot auzit povesti din diverse alte service-uri, cum ca mecanicii zic ca iti schimba si iti fac o gramada de lucruri la masina si cand, de fapt, nu iti schimba nimic, sau mai rau, iti schimba cu ceva mai uzat, iar pe ale tale le vor utiliza la o alta masina si tot asa. Bineinteles, acest lucru nu ai cum sa il eviti decat daca stai efectiv langa ei, ceea ce nu cred ca este posibil.

Totusi sunt un caz norocos pentru ca nu merg asa mult cu masina incat sa fiu nevoita sa fac mai multe revizii pe an. Incep sa ma gandesc serios ca pe viitor sa am in vedere serviciile de car-sharing. Pe langa faptul ca te scap de toate aceste griji si costuri, ai sansa sa iti schimbi masina ca pe sosetr si sa testezi mai multe modele:). In Romania este disponibil momentan doar la Cluj prin cei de la Getpony (pune tu link aici pls). Probabil ca in curand o sa fie disponibil si in Bucuresti.

Trecand peste aceste ganduri, privesc atent cum masina mea este verificata si faptul ca este totul transparent mai ma linisteste putin…

reclama