Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Ai cumpara o masina testata de Jeremy Clarkson?

Când ești tânăr și neliniștit îți dorești o mașină tare. Ce înseamnă „mașină tare”!? Ar putea fi un Renault Clio RS sau un Peugeot GTi? Hai să nu ne mai învârtim după coadă și să punem căciulița pe â: vrei un BMW cu tratament M. Problema e că atunci când ești tânăr iar pe cartea ta de vizită la ocupație nu scrie „beizadea” n-ai bani de așa ceva.

Un englez a crezut că l-a prins pe Moș Crăciun de cizmă: a găsit un BMW M3 second dar cu puțini kilometri. L-a luat și un pic mai ieftin, nu cu mult dacă ne raportăm la prețul unui M3 nou, dar totuși cu cei aproximativ 10.000 de lire economisiți poți să-i faci cadou soacrei o Dacia. Acum, nu știu cum stau lucrurile în regatul doamnei cu pălării șmechere, dar la noi când îți cumperi o mașină second hand trebuie să fii cu ochii cât cepele pentru că, nu-i așa, toate mașinile SH au în jur de 150.000 km și au fost conduse ocazional de bunicuțe, atunci când trebuia să o ia pe Scufița Roșie de la școală de frică să nu-i fure lupul cel rău laptele și cornul.

Fac o paranteză să vă spun o întâmplare cu un prieten de-al meu care s-a uitat îndelung la un Ford Focus second hand dar a strâmbat din nas la numărul de kilometri. Vânzătorul l-a rugat politicos să vină săptămâna viitoare dar să-i spună câți kilometri ar vrea ca mașina să aibă la bord. Prietenul meu a crezut că-i aduce altă mașină cu kilometrajul cerut dar mașina era fix aceeași numai că era mult mai proaspătă la kilometri parcurși.

Să revenim. Ei, băiatul ăsta și-a luat țeapă, mașina fusese „pilotată” de vedeta Top Gear Jeremy Clarkson. Și-a dat seama de asta în momentul în care urmărea cu nevasta (nota 10 pentru nevastă) un episod mai vechi al show-ului în care Clarkson se dădea de-a latul cu mașina pe circuit, lucru care explică de ce discurile de frână erau varză iar cutia de viteze terci. Vă dați seama că dacă băiatul ăsta era român punea un autocolant mare pe ea „Testată de Jeremy Clarkson” și și-o punea în poza de profil pe Facebook, dar el a avut nesimțirea să se ducă la dealer și să-i ceară să-i repare mașina moca iar dealerul chiar a avut nesimțirea să o facă. Mai mult, se pare că dealerul i-ar mai fi acordat unele beneficii și nu cred că un autograf de-al lui Clarkson se numără printre ele.

La un moment dat în viața mea am cumpărat o mașină SH de la un dealer și nesimțitul de mine am avut pretenția să-mi facă revizia periodică la ea pentru că așa scria pe site. După ceva telefoane date un etaj mai sus, agentul a primit aprobarea șefului și a băgat mașina în service, iar după o oră apăsam până la fund pedala din dreapta cu un zâmbet ca al lui Schwarzenegger după scena de sex din filmul „Twins”. Binențeles că n-am avut acces în service, dar luasem mașina de la un dealer care aparținea chiar importatorului mărcii în România deci aveam toată încrederea. Mare fraier mai sunt uneori! La următoare revizie aveam să constat că uleiul era de când era bunica fată iar filtrul de ulei de pe când bunicul era flăcăiaș cu vițeii pe imaș.

Întrebarea din titlu rămâne: ai cumpăra o mașină testată de Jeremy Clarkson? Eu da, dar nu din România. Voi?

reclama