Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Volvo Cars va elimina varianta diesel din motorizarea noului sedan S60

Volvo Cars va elimina varianta diesel din motorizarea noului sedan S60

Noul sedan Volvo S60 – care va fi lansat spre finalul acestei primăveri – va fi primul Volvo produs fără varianta de motorizare diesel, evidențiind angajamentul Volvo Cars pe termen lung pentru un viitor conturat dincolo de tradiționalele motoare cu combustie.

Toate noile modele Volvo lansate începând cu 2019 vor fi disponibile fie în varianta hibrid și motor pe benzină, fie hibrid plug-in și motor pe benzină, fie vehicul full electric. Aceasta este cea mai comprehensivă strategie de electrificare din industria auto și Volvo Cars a fost primul producător auto tradițional care și-a luat angajamentul electrificării în iulie 2017.

Luna trecută, Volvo Cars și-a consolidat strategia sa de electrificare, declarând că obiectivul este ca mașinile complet electrice să reprezinte până la 50% din vânzările globale ale companiei până în 2025. Anunțul a fost făcut în cadrul Beijing Auto Show 2018, poziționând compania ca jucător puternic în China, cea mai importantă piață mondială a automobilelor electrificate.

Noul S60, un sedan premium de dimensiuni medii, are la bază platforma scalabilă SPA dezvoltată de Volvo Cars, care stă și la baza modelelor premiate din seria 60 și 90. Varianta estate a lui S60, V60, a fost lansat la începutul anului în Stockholm.

La început, noul S60 va fi disponibil cu o gamă de motoare pe benzină cu patru cilindri Drive-E, dar și cele două versiuni plug-in hibid cu motor pe benzină. Versiunile mild hybrid vor fi disponibile începând de anul viitor.

Producția noului S60 va începe în această toamnă în noua unitate de producție din Charleston, Carolina de Sud. Fabrica din Charleston va fi singura unitate de producție pentru noul S60, ceea ce înseamnă că modelele S60 construite în SUA vor fi vândute pe piața americană, dar și peste oceane prin exporturi.

reclama