1

Vanzarile VW au crescut in luna ianuarie in ciuda scandalului dieselgate

Hyundai Ploiesti!

Vanzarile VW au crescut in luna ianuarie in ciuda scandalului de anul trecut, dieselgate. Cele 12 brand-uri care formeaza Grupul VW au inregistrat vanzari de 847.800 de unitati, cu 3.7% mai mult decat ianuarie 2015. Din care, marca VW a vandut 521.400 de unitati, 2.8% mai mult. Vanzarile au fost sustinute de China unde s-a inregistrat chiar un record de 15% vanzari mai mari fata de aceeasi perioada a anului. In schimb, in Europa vanzarile au scazut cu 3.1% (vanzarile din Germania au fost mai mici cu 5.2%), in America cu 15%, in Brazilia cu 43% si in Rusia cu 28%.

Celelalte marci ale grupului VW s-au descurcat onorabil. Porsche a inregistrat o crestere de 24% si Audi cu 4%. Skoda a crescut cu 5.2% in ianuarie fata anul trecut si Seat cu un procent de 0.2%.

Programeaza-te la un test drive!

Despre autor:

Sunt de profesie economist si in timpul liber tatic, deci nicio legatura cu industria auto. Dar pentru ca inca din copilarie iubesc masinile, in 2012 am pornit proiectul eblogAUTO.ro.

1 COMMENT

  1. Dan

    Cei de la VW s-au descurcat intr-adevar onorabil. Desi au avut vanzari slabute in Germania sau America, ma astept la o revenire de indata ce va trece „criza” dieselgate.

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Cîmpurile obligatorii sunt marcate. *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.