Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Toyota cea mai valoroasa marca auto din lume

Toyota cea mai valoroasa marca auto din lume

Toyota, unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume, a fost desemnat, pentru a zecea oară, cel mai valoros brand auto din lume.

Compania de cercetare de piață Kantar Millward Brown a lansat, pentru al 12-lea an, analiza „Top 100 BrandZ”, un clasament al celor mai valoroase mărci din lume, în urma căruia a reieșit că Toyota și-a păstrat, pentru a 10-a oară, titlul de cel mai valoros brand auto. Astfel, valoarea mărcii Toyota a depășit-o pe cea a unor branduri auto precum BMW și Mercedes-Benz, care se situează pe următoarele două poziții – marca BMW este evaluată la 24,6 miliarde dolari și se plasează pe locul doi în clasament, în timp ce Mercedes-Benz se situează pe locul trei, cu o valoare a mărcii estimată la 23,5 miliarde dolari.

Toyota se menține în vârful clasamentului în ciuda faptului că valoarea mărcii a scăzut cu 3%, la 28,7 miliarde dolari. Motivul aceste scăderi este faptul că, deși vânzările au crescut, acestea au fost afectate de provocările valutare dificile, dar și de creșterea investițiilor și a costurilor forței de muncă.

„Toyota este perceput ca un brand de calitate, demn de încredere”, declară Peter Walshe, director Global BrandZ în cadrul Millward Brown. „Chiar și în perioada în care a întâmpinat probleme și unele mașini au fost rechemate la service, șoferii care dețin un automobil Toyota susțineau că mașina lor nu are probleme. Toyota a furnizat mare valoare de-a lungul anilor”, adaugă acesta. În clasamentul general al celor mai valoroase 100 de mărci, Toyota se clasează pe locul 30.

Valoarea totală a mărcilor incluse în top 10 branduri auto a crescut în acest an la 139,2 miliarde dolari, de la 139,9 miliarde dolari în 2016.

„Brandurile din industria auto incluse în top 10 valorează cu 6% mai puțin decât atunci când noi am lansat studiul pentru prima dată, în urmă cu 12 ani, însă aceste branduri investesc de la 100%, cu până la 200% mai mult în tehnologie”, mai spune Peter Walshe.

reclama