Închide
Oferta AUTO
Închide
Oferta AUTO
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Oferta AUTO

Test Honda CB650R 2020 [VIDEO]

Nu mă voi ascunde deloc, sunt fan declarat al motocicletelor cu 4 cilindri. Deși experiența motociclismului este poate mai viscerală atunci când vibrează sub tine un motor cu doi cilindri în V, pentru confortul zilnic, dar și pentru relaxarea la drum întins, sunt de părere că un motor cu 4 cilindri este greu de întrecut. Nimic nu se compară cu modul liniar în care se turează aceste motociclete, iar sunetul și experiența de pilotaj reprezintă întotdeauna prilej de distracție. Unora le place să conducă motociclete brutale ce vor să se ridice într-o roată, indiferent cât de joase ar fi turațiile. Personal, nu sunt fan al acestui stil, în traficul de zi cu zi asta mă face să fiu nevoit să menajez cuplul în așa fel încât să păstrez în permanență contactul cu ambele roți pe asfalt iar asta nu face decât să adauge încă un factor de stres experienței deja stresante de a conduce în traficul din capitală.

Honda CB650R e dotată cu un motor cu 4 cilindri în linie ce dezvoltă un număr respectabil de 95 cai putere și 64 Nm la 8500 RPM. Având în vedere că majoritatea cuplului este la turație înaltă, nu te vei simți presat să menajezi ambreiajul atunci când pleci de pe loc iar pericolul ridicării pe o roată este eliminat aproape complet. Evident, atunci când vrei să te distrezi, poți face și asta: caracterul dual al CB650R-ului îi permite să îți ofere o experiență relaxată atunci când ești în trafic, dar și un sentiment sportiv dublat de manevrabilitate excelentă când ești pe drumul tău preferat și nimic nu te oprește.

Pentru un începător, Honda CB650R reprezintă un compromis excelent: nu e nevoie să limitezi această motocicletă (deși Honda o comercializează și într-o variantă limitată A2), iar puterea este lesne de menajat, atâta timp cât înțelegi că nu trebuie să treci în jumătatea superioară a turometrului.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook