Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive Volkswagen Touareg 2023

Cred că după Passat, numele care face cel mai mult să tremure de plăcere cumpărătorul român și nu numai, este Touareg. Lansat in 2002, SUV-ul Germanilor este acum la treia generație și se pregătește de o generație nouă. Pana cand va ieși Touareg 4, haideți să ne bucurăm puțin de ceea ce a însemnat Touareg 3.

Nu pot să cred că au trecut 20 de ani de la lansarea Touareg-ului, dar iată-ne! Țin minte și acum cum am văzut atunci într-o revistă auto un Touareg de primă generație cum stătea pe 3 roti, negociind cu atenție un teren accidentat. Îmi aduc aminte și cât de neîncrezatori erau oamenii atunci – se apucă Volkswagen să facă propriul lor Land Cruiser. Să rămână la ce știu ei, Passat și Golf.

Numai că aceste voci s-au stins repede cand Touareg-ul a început să ajungă în mâinile posesorilor. O mașină extrem de capabilă, confortabilă, cu finisajele specifice germanilor, finisaje care erau mult mai moderne la vremea aceea față de ce puteau oferi japonezii. Într-un cuvânt, Touareg-ul a rupt. Prima generație oferea motoare cu 5, 6, 8, 10 sau 12 cilindri. Gândiți-vă numai, cât de mult au mizat germanii pe acest nou SUV, oferindu-i o gamă atât de largă de motorizări.

Numai că Touareg-ul de primă generație avea un secret – fusese dezvoltat alături de Porsche, Porsche pregătind lansarea Cayenne-ului. Deși Cayenne-ul urma să fie și el un model important, Volkswagen nu a știrbit cu nimic dotările Touareg-ului – blocant central, spate și o opțiune foarte rară de blocant fata, suspensie pneumatică autonivelantă ce putea mări garda la sol a mașinii cu o apăsare de buton, motoare cu extrem de mult cuplu controlat bine de cutiile automate, astfel că tracțiunea nu se pierdea deloc atunci când urcai pe teren neprietenos. Totul, având în același timp un interior premium.

V6 turbodiesel de 3 litri, 286 cai putere, 600 Nm cuplu, cutie automată in 8 rapoarte, tracțiune integrală 4 motion, 0-100 in 6 secunde și… ce mai vrei? A, și consum de 8l/100km. Volkswagen Touareg este un model ce încă mai merită luat în seamă, după cum veți vedea în clipul nostru.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook