Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive BMW iX3

BMW iX3 ar putea fi trecut cu vederea cu ușurință, dar acesta este punctul său forte. Cumpărătorul care dorește tehnologia motoarelor electrice de generația a 5-a de la bavarezi, dar nu vrea să iasă atât de mult în evidență cu un BMW iX, are acum opțiunea perfectă. Nu mulți știu că această tehnologie avangardistă a debutat pe BMW iX3, pentru ca mai apoi să ajungă la frații BMW iX și i4, deși aceștia din urmă atrag mai multe priviri.

iX3-ul asigură o trecere ușoară de la o mașină termică la una electrică, având un interior 99% identic cu al unui X3 diesel, de exemplu. În afară de butonul Start Stop ce este acum albastru, iX3 învăluie șoferul într-un habitaclu cu care este familiarizat dacă a mai condus modele BMW din ultimii ani, sau dacă nu a avut această ocazie, are acum șansa să experimenteze un interior cu care este lesne a te obișnui.

Sistemul de propulsie electric de generația a 5-a reușește să pună laolaltă toate componentele principale necesare propulsiei, realizându-se astfel o carcasă compactă ce găzduiește motorul electric, transmisia și toată electronica de putere necesară. Cei 286 cai putere dezvoltați reușesc să propulseze iX3 până la o viteză maximă limitată la 180km/h, iar cuplul de 400 Nm permite modelului de circa 2.2 tone să ajungă la 100 km/h în 6.8 secunde. Dacă la această rețetă adăugăm și ingredientul minune – propulsie – obținem un model care e mai distractiv la condus decât ar avea dreptul să o fac un SUV electric de aceste dimensiuni.

Bateria de 74 kWh îți permite o autonomie reală de circa 390 km, iar motorul ce utilizează cantități mult mai mici de pământuri rare îți oferă cu adevărat o experiență eco friendly. Cea mai bună variantă pentru a-ți cumpăra un iX3 este să nu-l echipezi mai sus de 75.000 Euro, astfel că vei putea beneficia de reducerea de 10.000 Euro acordată de statul român. La 65.000 euro să ai o mașină electrică premium pe care să te poți baza din punctul de vedere al autonomiei, nu e rău deloc.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook