Închide
Oferta AUTO
Închide
Oferta AUTO
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Oferta AUTO
Test drive Toyota Hilux Invincible [Review & Video]

Test drive Toyota Hilux Invincible [Review & Video]

Cu experienţa de aproape 50 de ani şi peste 18 milioane de unităţi vândute, noua generaţie a pickup-ului nipon Toyota a ajuns la cea de a VIII-a generaţie. Presiunea este una foarte mare iar acest model trebuie să confirme așteptările. Să nu uităm că în 2015 Toyota Hilux a fost lider de piaţă în Europa pentru acest segment. Modelul însă nu dezamăgeşte şi vine în versiuni de caroserie multiple: cabină simplă, cabină extra şi cabină dublă (5 locuri).

Performanțe

Modelul are o motorizare de 2.4l diesel cu 4 cilindri – Euro6, care dezvoltă 150 CP şi un cuplu maxim de 400 NM. Performanţele care se regăsesc în fişa maşinii se încadrează perfect în segment: acceleraţia 0-100 km/h în 12.7 secunde, viteza maximă de 170 km/h şi consumul mediu de 8.3l/100km.

toyota-hilux-2016-invincible-testdrive-review-eblogauto-8

Traseul ales de mine a fost în mare parte în afara municipiului Bucureşti pentru a testa în mod deosebit şi performanţele de offroad. Dar înainte să pornesc la drum a trebuit să aleg de pe consola central unul din modurile de rulare: Eco sau Sport. Această opţiune influenţează modul în care turbina te asistă în timpul deplasării. În modul Eco, motorul este destul de conservator şi nu îţi oferă un feedback prompt la accelerările bruşte. Modul Sport este cu totul o altă poveste; cei 150 CP şi 400Nm m-au convins că am în faţă cel mai vioi şi dinamic motor de la Toyota. Cu tot cu aventura mea în offroad şi traficul destul de aglomerat din Bucureşti, noul Hilux nu a depăşit consumul mediu de 10l/100km. Motorul este cuplat la o cutie automată în 6 trepte care a primit un upgrade major. Aceasta este capabilă să aleagă treapta ideală şi în funcţie de greutatea aflată pe maşină ori poziţia pedalei de acceleraţie astfel încât să obţină un consum redus de combustibil.

toyota-hilux-2016-invincible-testdrive-review-eblogauto-7

Siguranţa

Toyota Hilux cu pachetul Safety Sense a fost testat EuroNCAP unde a obţinut 5 stele:

Maşina vine echipată cu: 7 airbaguri, ABS, EBD, sistem de asistenţă la frânare, sistem de control al stabilităţii VSC, TSC – sistem de control al oscilaţiei remorcii, sistem activ de control al tracţiunii, asistenţa în rampă/pantă şi scaune cu tehnologie de reducere a riscului traumatismului cervical. Pachetul Toyota Safety Sense include încă 3 tehnologii de siguranţa activă:
– Sistemul de siguranţă pre-impact cu recunoaştere şi pentru pietoni. Şoferul este avertizat în bord şi sonor de posibilitatea unei coliziuni frontale. În situaţia în care şoferul nu reacţionează, frânele vor fi acţionate automat pentru a evita coliziunea sau efectele ei);
– Sistemul de alertare la ieşirea de pe bandă;
– Sistemul de asistenţă pentru marcaje rutiere.

toyota-hilux-2016-invincible-testdrive-review-eblogauto-6

Exterior

De câţiva ani cei de la Toyota lansează modele tot mai reuşite, mai pe gustul europenilor. Noul Hilux arată foarte bine! Partea frontală emană forţă, dar în acelaşi timp reuşeşte să nu fie excesiv de agresivă. Grila faţă împreună cu luminile de zi, farurile Xenon şi elementele de protecţie sunt combinate într-un mix comparabil modelelor SUV. Personal, îmi aminteşte de Land Cruiser. În spate, Hilux-ul are niste stopuri la fel de interesante iar bara de protecţie pare să se apropie de pickup-urile americane. Prin urmare, noua generaţie devine astfel, cel mai reuşit de până acum.

toyota-hilux-2016-invincible-testdrive-review-eblogauto-5

Interior

Ei, aici este marea surpriză! De mult nu am mai zâmbit intr-un offroader… de ce? Păi maşina asta îţi oferă senzaţia că poţi merge oriunde pe pământ şi asta în cele mai bune condiţii de confort, dotări la nivelul unui SUV şi răsfăţul materialelor de o calitate foarte bună.

toyota-hilux-2016-invincible-testdrive-review-eblogauto-4

Interiorul noului Hilux beneficiază de materiale simţitor îmbunătăţite faţă de generaţia precedentă şi finisajul acestora este mult mai precis. Suprafaţa materialelor este mai durabilă mai ales în zona de uzură mai mare. Planşa de bord este acoperită cu un plastic dur însă cu o textură poroasă şi plăcută vizual. La capitolul spaţiu, Toyota Hilux oferă un spaţiu suficient atât în faţă cât şi în spate.

toyota-hilux-2016-invincible-testdrive-review-eblogauto-11

Sistemul de infotaiment arată exact ca o tabletă de 7 inci, amplasată în locul potrivit, care oferă o calitate grafică foarte bună. Un al doilea display se află între cadranele vitezometrului si turometrului ce afişează informaţii importante despre comportamentul maşinii.

toyota-hilux-2016-invincible-testdrive-review-eblogauto-3

Unul dintre cele mai confortabile pickup-uri se simte cel mai bine pe coclauri, noroi sau orice alt loc unde orice altă maşină nu şi-ar dori să fie. Pe drum accidentat, tracţiunea integrală şi diferenţialul îţi demonstrează că noul Hilux este “de neoprit”. Rigiditatea torsională a şasiului a crescut cu 20% , fapt ce îi reduce vibraţiile şi conferă mai multă stabilitate. Noua suspensie are o cursă mărită, deci o face perfectă pentru denivelările mai mari. De asemenea, dacă va trebui sa tractați o remorcă, capacitatea de tractare este de 3.5 tone. Însă dacă veți avea benă goală pe un drum accidentat, din cauza suspensiei cu foi de arcuri, pasagerii din spate vor fi serios zgâlțâiți. Pe astfalt, Noul Hilux este sprinten și are o ținută de drum foarte bună.

toyota-hilux-2016-invincible-testdrive-review-eblogauto-2

Preț

Costurile fixe de întreținere, consumul redus de combustibil și reducerea intervalelor de servisare fac ca noul Hilux să fie cel mai ieftin de întreținut pickup. Prețul noului Hilux pleacă de la 31.800 euro cu TVA inclus pentru varianta cu cabină simplă iar modelul testat de noi era cu cabină dublă și cu echiparea de top la un preț aproximativ de 40.000 de euro. Daca ne uităm la rivali, găsim modele mai ieftine precum Mitsubishi L200 sau Isuzu DMax care au prețuri de la 25.000 euro și în partea superioară a clasamentului amintim de Ford Ranger sau Nissan Navara (principalul rivalul a lui Hilux) care au prețuri de la 30.000 euro și pot ajunge lejer peste 45.000 euro. În concluzie, Noul Hilux este un pickup muncitor și de nădejde în cele mai dificile condiții. Este destul de fiabil prin experiența dovedită în cei 50 de ani și îți poate oferi dotările și confortul unui SUV.

toyota-hilux-2016-invincible-testdrive-review-eblogauto-1

PRO: Motorizare, confort, dotări, calitatea materialelor, costurile de întreținere, capacitățile de offroad și încărcare.
CONTRA: Prețul accesoriilor şi confortul pasagerilor din spate .

Vezi galeria foto completa: Click aici! Vezi alte teste cu modele TOYOTA: Click aici!

Productie eblogauto.ro

Robert Drilea – tester

Alex Orosanu – foto

Razvan Ionescu – video

Robert Drilea – Montaj

Partener

Toyota Romania

Oferta AUTO
reclama