Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive Renault Talisman Initiale Paris 2.0 dCi EDC [VIDEO]

Puneți-mă la zid, dar prefer oricând un sedan elegant precum Renault Talisman Initiale Paris 2.0 dCi EDC unui SUV mare și neîndemânatic. Înțeleg 100% nevoia cumpărătorilor de a fi la înălțime în trafic, de a avea o mașină capabilă să îi transporte până la munte și înapoi chiar dacă stratul de zăpadă a atins 20 cm și pot chiar să înțeleg că SUV-ul îi face pe unii să se simtă în siguranță. În ciuda acestor lucruri, nu înțeleg de ce sedanul, așa cum îl știam noi odinioară este acum aproape insignifiant pe piață.

Renault Talisman a primit un facelift subtil, semn că francezii sunt conștienți de eleganța sedanului lor navă-amiral. Nu a fost nevoie de prea multe modificări, acest model rămânând în continuare unul dintre cele mai frumoase din clasa sa. Dar ce ar fi frumusețea fără inteligență? Renault Talisman nu face rabat la nimic, astfel că acest sedan de aproape 1.8 tone are o manevrabilitate urbană caracteristică unui Twingo, grație sistemului 4Control. Puntea spate directoare nu este ceva nou și nici inovativ, dar implementarea într-o astfel de caroserie a fost o lovitură de geniu din partea nației iubitoare de vin și brânză scumpă. La viteze joase, Talisman Initiale Paris cu 4Control virează puntea spate în sens invers față de puntea față, astfel că raza de bracaj este mult redusă pentru o mașina cu o lungime de 4848 mm. La viteză mare puntea spate virează în aceeași direcție cu puntea față, fapt ce permite sedanului cu masă considerabilă să fie stabil, chiar și atunci când este bruscat.

Motorul 2.0 diesel nu pare să exceleze la altceva în afară de cuplu generos la turații joase, dar având în vedere că sistemele de propulsie cu combustie internă sunt pe ducă, eu cred că este cazul să ne bucurăm cât mai putem de inovațiile ce ne-au ajutat să descoperim plăcerea condusului, așa cum o știm acum.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook