Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive Renault Arkana Alpine fl 2024

Renault Arkana a mai fost în testele eblogauto, dar eu găsesc orice scuză sa conduc iar acest model pentru simplul fapt că este o mașină care îmi place. Sunt 2 motive pentru care mașina aceasta apare astăzi iar pe site-ul eblogauto.ro – 1. A primit un facelift și trebuie să vedem ce înseamnă și 2. Am vrut să văd cât de mult poate sa consume această mașină dacă merg cu ea în oraș, 80% în modul sport.

Arkana este un succes de vânzări pentru francezi, în aproximativ 3 ani vândut peste 160.000 unități. Și în România oamenii au stat la coadă după Arkana și pe bună dreptate. Uitați-vă puțin cum arată și câte lucruri oferă. Ce conducem noi este cea mai scumpă variantă, de circa 33.000 euro, dar poți avea o Arkana începând de la 26.000 euro. Cel mai interesant truc pe care l-au reușit francezii cu Arkana este că au făcut o mașină de 30.000 euro să arate ca una de 35-40 mii de euro, iar pentru cumpărători acesta este un fapt important, având în vedere că majoritatea modelelor Arkana vândute până acum au avut nivel de echipare înalt. Deci oamenii au gândit astfel – decât să dau banii ăștia pe un X2 diesel, cu puține opțiuni, mai bine iau o Arkana înalt echipată cu sistem de propulsie hibrid.

Interiorul lui Arkana începe să dea semne de înaintare în vârstă, mai ales dacă te urci în noul Scenic, Noul Austral sau chiar noul Rafale, pe care abia îl aștept! În ciuda acestui lucru, la acești bani, nu prea mai ai ce să ceri – Android Auto și Apple CarPlay, camere 360, toți senzorii de care ai nevoie și Cruise Control adaptiv cu stop and go.

Eu am aici hibridul de 145 cai putere care se bazează pe vestitul 1.6 de proveniență Nissan și utilizează cutia multimodală pentru a atinge suta în 10.8 secunde. Nu e cea mai rapidă chestie din lume, dar este un model agil în oraș grație bateriei de 1.2 kWh care îți permite să te propulsezi o bună perioadă pur electric. De aici și consumul excelent de 6litri/100 km în cadrul urban. Dar dacă faci ca mine și mergi cu mașina doar în Sport, ce consum obții?

În primul rând obții satisfacție la condus, pentru că, în oraș, ești mult mai agil decât te aștepți, doar că modul sport păstrează și motorul termic angrenat în mod constant, astfel că am reușit circa 8 litri/100km. Atenție, am încercat să fac tot posibilul să fac mașina aceasta să consume cât mai mult, dar nu mi-a indicat niciodată mai mult de 8.

Renault Arkana 2024 este în continuare un model important pentru francezi și așa va rămâne până când va fi lansat Rafale.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook