Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive Mini Cooper S Cabrio 2023

Prețul de bază pentru un Mini Cooper S Cabrio este 37.000 euro cu TVA inclus. Prețul de listă pentru acest model cu echipare Sidewalk este 46 de mii de euro. Sentimentul pe care îl ai când decapotezi și mergi cu această mică bijuterie prin oraș sau chiar către mare? Neprețuit!

Acest Mini este a fost încărcat la Maxi cu 4 persoane, și bagaje, deci 2.0 turbo-ul trebuie să lucreze puțin. 178 cai putere și 280 Nm cuplu transmite această unitate la puntea față printr-o cutie automată în 7 rapoarte.

La 1325 kg, e normal că accelerația este de 7 secunde, atunci când mașina nu este încărcată, dar cea mai bună parte la un Mini rămâne manevrabilitatea. Pentru că mașina nu mai are plafon, o mica parte din rigiditatea caroseriei a dispărut. Mă deranjează asta în vreun fel? Absolut deloc.

Direcția este incisivă, padelele răspund bine la comenzi, mai ales când pui mașina în sport, experiența este plăcută. Da, când treci peste denivelări mari, gropi mari simți câteva vibrații in plus. Dar nu multe, tot se simte ca un produs premium, asta e important.

Plafonul textil se ridică și coboară până la viteze de 30 km/h în circa 18 secunde. Partea și mai bună este că are și o poziție de trapă, astfel că poți avea aer și lumină, dar nu vei fi complet expus. Atunci când este pliat, plafonul textil nu intră în portbagaj, deci nu mai vezi mare brânză în oglinda retrovizoare, dar partea bună este că nu fură din spațiul de stocare.

Mini Cabrio este exact ce te aștepți – o mașină manevrabilă, distractivă la viteze joase precum un MX5, dar cu încă 2 locuri și finisaje premium. Fiind un fan irecuperabil al decapotabilelor, aș cumpăra una în secunda doi dacă aș putea, alegând acest model peste Abarth 500 de exemplu, un model cu mult șarm, dar cu o poziție ciudată la condus.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook