Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

ROCHARGE 2023, ZIUA 2 – TESLA MODEL Y

Când mi-am cumpărat primul iPhone, mi-au trebuit câteva zile de acomodare. Avea un singur buton, central, rotund, și-n rest, trebuia să dibuiesc care-s funcțiile. Mi-a luat ceva vreme, dar m-am obișnuit… De atunci, tot iPhone aleg.

Încă nu sunt pregătită să trec la iMac, probabil că ține tot de obișnuință. Așa și cu Tesla Model Y, nu e dragoste la prima vedere. Nici măcar la a doua. Dacă insiști s-o cunoști, s-ar putea să vă împrieteniți. Se pare că au insistat mulți s-o cunoască, cel puțin în ultimul an. Model Y a fost cel mai bine vândut automobil în întreaga lume. Numai în Europa, au fost vândute peste 135.000 de unități în primul semestru din 2023.

Ei bine, astăzi ne-am plimbat și noi cu ea, din Craiova până la Domeniul Drăgași.

Este cea mai accesibilă mașină din tur, cu o autonomie declarată de 533 de kilometri. Costă 54.240€, iar cei care nu vor să dea toți banii deodată, au opțiunea unui leasing operațional la Autonom. Ar veni, astfel, 866€ pe lună.

Cheia nu este cheie. Este un card, la fel ca cele de bancă, de la farmacii sau de fidelitate. E nevoie de un pic de exercițiu până își dai seama cum se încuie / descuie. Iar în interior, pentru a porni, cardul trebuie poziționat într-un anumit loc lângă cotieră. După ce ai pornit-o, se vor urni 514 CP ca să te ducă în călătorii.
Tesla Model Y e butoaneless. Toate comenzile le preia tableta imensă din centru. Bye bye, bord! Nu-mi place că inclusiv oglinzile le reglezi prin comandă din tabletă, la fel și poziția volanului. În timpul mersului, nu e deloc intuitiv să te uiți spre dreapta când vrei să vezi câți km ai la oră. Dar la fel, poate ține de obișnuință. Iar odată ce ai semnalizat, trebuie să ții cont că tot tu trebuie să și „desemnalizezi“. Nu se va opri singură.

Ei bine, dacă până acum am certat-o, să zicem, totuși, și de bine. E prietenă cu spațiul. Pasagerii din spate vor sta foarte confortabil. Există loc la picioare în mod egal pentru toată lumea, inclusiv pentru cel care va sta la mijloc. Portbagajul este și el generos, are un volum de 854 de litri.

Tesla Model Y este o mașină gadget. Cred că e potrivită în primul rând pentru cei care au răbdare și se adaptează ușor schimbărilor. Altfel, ține cu bugetul familiei și o răsplătește cu mult loc pentru fiecare.

CONCLUZII

Nota: