Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

ROCHARGE 2023, ZIUA 1 – Porsche Taycan Cross Turismo Turbo

Startul în turul României cu mașinile electrice s-a dat de dimineață, la Singureni Manor, un loc superb aflat la o oră distanță de București. Treci de niște porți imense, parcurgi încet 2km prin pădure pentru că s-ar putea să zărești și vreun cerb, apoi ajungi la liniște. De fapt, am ajuns aici ca să vedem ce înseamnă cai putere. Am descoperit cai arabi care merg la concursuri internaționale, dar și că aceștia iau imunitatea de la mamă și mersul și forma corpului de la tată. Și că trăiesc până la 30 de ani. Am văzut și cum sunt potcoviți acești cai și câtă răbdare au oamenii de acolo cu ei!

Apoi am mers spre caii noștri. Astăzi, 680, ai lui Porsche Taycan Cross Turismo Turbo, cea mai puternică mașină din tur, dar și cea mai rapidă: prinde suta în 3,3 secunde. Taycan Cross Turismo este mai înalt decât Taycan și are protecții ale aripilor cum întâlnești mai ales la SUV-uri. Electricul de la Porsche are o autonomie mixtă declarată de 486 de km. Am plecat de la Singureni Manor spre Craiova și am oprit cu 55% baterie. Dar am încărcat pentru că mâine avem pe listă alt traseu.

Mi-au plăcut frânele ceramice, dar și cum alunecă mașina pe șosea, având în vedere că este destul de grea, are 2,3 tone. Are două portbagaje: cel din spate este foarte spațios, ne-au încăput trei trollere mari. Iar cel din față e mai mic și de regulă, stau acolo cablurile de încărcare, dar mai e loc de ceva pe lângă ele.

Primul model electric de la Porsche l-a depășit la vânzări pe emblematicul 911 în primii doi ani de la lansare. În 2021, peste 41.000 de oameni au plătit ca să-l conducă. Vezi aici aventura noastră cu acest model în Cehia!

Prețul pentru acest model pleacă de la 172.209 €. Varianta de față costă 202.016 €, iar prin leasing operațional, rata la Autonom ar fi aproximativ 2.984 € pe lună.

Concluzia? N-ai cum să fii la volanul lui Porsche și să nu zâmbești. Așa că toată ziua am fost numai un zâmbet!

CONCLUZII

Nota: