Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive Hyundai Kona 2023

Hyundai Kona este cu siguranță un model de succes pentru koreeni, dar aceasta generație nouă, e cu mult peste ce a fost înainte.

Ca orice mașină care se respectă în 2023, Kona a crescut și ea în dimensiuni – aceasta generație este cu 150 mm mai lungă și cu 25 MM mai lată decât precedenta. Nu dau eu de obicei aceste date, dar veți înțelege de ce când ajungem să vorbim despre interior. Mi-a luat ceva să mă obișnuiesc cu noua Kona, dar minimalismul acesta îmi place. Benzile led ce conturează fața și spatele îi conferă un aer de mașină din viitor și aici mi se pare că abordarea coreenilor este diferită de a europenilor. În vreme ce europenii fac un design evoluționar, coreeni îl fac revoluționar.

Dar dacă design-ul exterior ar putea împărți părerile, interiorul este, fără îndoială, ceva ce poate concura aproape cu nivelul premium. Ok, nu există aceeași soliditate ca în interioarele cu adevărat premium, dar desenul este impecabil. Selectorul de viteze a fost mutat pe coloana de direcție, astfel că s-a eliberat mult spatiu pe consola centrală.

Cel mai mic motor disponibil pe Kona 2 este acest benzinar 1.0 turbo, in 3 cilindri ce dezvoltă 120 cai putere și 200 Nm cuplu. Cu cutia dublu ambreiaj în 7 rapoarte mașina are circa 1.4 tone.
Suspensia nu are vreun urmă de sportivitate, ceea ce este perfect – Kona 2 este super confortabilă în oraș iar trecerile peste liniile de tramvai se fac cu mare ușurință și fără a încetini mult. Șocurile nu se trimit in habitaclu, din acest punct de vedere este o super mașină de oraș.

Prețul acestei mașini este 26.000 euro TVA inclus prin programul remat. Poate fi o mașină de 5 persoane, portbagajul de 466 litri este încăpător, bancheta spate nu are o umflătură prea mare pe podea, deci încap 3 adulți acolo și per total experiența este plăcută.

CONCLUZII

Nota:

Galerie foto Facebook