Închide
Închide
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Test Drive KIA Cee’d 1.5 MHEV 2021

Test Drive KIA Cee’d 1.5 MHEV 2021

Kia Cee’d este unul dintre acele modele care pare că le are pe toate, dându-ți impresia că banii tăi vor fi mai bine cheltuiți pe un Cee’d bine echipat decât pe o mașină premium mai puțin echipată. Sud-coreenii reușesc de ceva vreme încoace să elimine bariera dintre mașinile premium și cele de volum oferind cumpărătorilor o mașină de bază bine gândită de la început ce poate fi dotată cu majoritatea tehnologiilor ce s-ar putea găsi pe un model al unui producător premium. Evident, aceste lucruri costă bani, dar cei de la KIA au început să își facă un obicei din a fi o variantă excelentă pentru cei ce își doresc un raport preț calitate imbatabil.

KIA Cee’d, deși este într-o clasă ce are din ce în ce mai puține vânzări, rămâne un model căruia i se potrivește de minune trenul de rulare format din motorul pe benzina de 1.5 litri cu sistem mild hybrid și cutia automată dublu ambreiaj cu 7 trepte. Cei 160 cai putere poate că nu vor impresiona pe mulți internauți ce compară date online, dar hatchback-ul are un as în mânecă și nu ți-l face cunoscut decât atunci când ești la volan: șasiul!

Coloana de direcție este în perfectă armonie cu șasiul, astfel că schimbările de direcție sunt o plăcere, mașina parcă împingându-te să îi explorezi limitele atunci când ești pe o suprafață de carosabil ce îți permite acest lucru.

Depășirile devin o non problemă atunci când ai la dispoziție un sistem mild hybrid, mai ales la drum întins. Atunci când vei accelera la maxim vei simți că mașina retrogradează, dar până să apuce motorul să se tureze iar și să-ți ofere cuplul necesar manevrei, sistemul electric pe 48V asigură propulsie iar puntea față te trage în direcția în care o îndrepți. Cu alte cuvinte, simți cum mașina capătă viteză fără să auzi motorul turându-se atât de mult.

În funcție de greutatea piciorului tău, consumul este în jurul valorii de 7-8 litri la 100 km iar spațiul în habitaclu este adecvat pentru 4 adulți și bagajele lor. Dimensiunile mașinii fac din ea un model excelent atât în oraș cât și la drum întins.

KIA Cee’d ar putea fi singurul tău partener de nădejde în aventurile tale atât în oraș, cât și în afara lui.

reclama