Închide
Oferta AUTO
Închide
Oferta AUTO
Închide

INTERACȚIONEAZĂ CU NOI PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE PREFERATĂ!

Oferta AUTO

Test Drive Hyundai Elantra facelift 1.6 AT6 132 CP 2014: Stil BLOG & VIDEO

De curând a fost lansat facelift la modelul Hyundai Elantra. Astfel cei de la Hyundai Focşani, ca de fiecare dată, ne-au invitat să o testăm. Cititorii noştri fideli sunt familiarizaţi cu acest model pentru că am testat modelul anterior în 2012 (versiunea ce are cutie manuală) şi în 2013 (versiunea ce are cutie automată) – ambele în 6 rapoarte şi cuplată la o motorizare de 1.6 benzină şi 132 CP.
 
Hyundai Elantra facelift vine cu mici retuşuri estetice şi surprinzătorla acelaşi preţ. Astfel modelul testat costă 17.400 euro cu TVA inclus, însă preţul de pornire este de 12.800 euro prin Programul Rabla. Noutăţile modelului se regăsesc la partea frontală unde a fost reproiectat bumper-ul pentru noile proiectoare de ceaţă şi avem disponibil faruri noi ce au înglobate lumini de zi cu tehnologie LED. Aceste faruri, la întuneric au o frumușete aparte. Şedinţa foto am făcut-o într-o poieniţă unde luminozitatea era redusă iar farurile și-au pus în valoare frumusețea. Continuând cu modificările modelului, ajungem la nivelul uşilor unde avem inserţii de crom pe mânere, la geamuri, la pragul uşilor din faţă unde este inscripţionat numele modelului Elantra şi avem noi jante. La interior, a fost redesenată consola centrală. Astfel, gurile de ventilaţie au fost ridicate ca la modelul i40, a fost schimbat sistemul media (ce ne-a plăcut este fundalul negru care noaptea nu te oboseşte, opţional sistemul audio de 4.3 inch plus sistemul de afişare între cadrane de 3.8 inch, Supervision Cluster), climatizarea seamănă cu cea a Santa Fe şi sincer ne oferă senzaţia de “ieftin” iar cutia de viteze automată în 6 rapoarte are un ambalaj nou tip i30 dar practic este aceeaşi. În spate avem o bară de protecţie, cu stopuri noi ce oferă un efect deosebit pe timp de noapte iar conform producătorului, în ciuda faptului că ampatamentul a rămas neschimbat – avem un portbagaj mai mare cu 20mm.
 
Unde pierde foarte mult Hyundai este că nu există versiunea diesel disponibilă pe România. Astfel, noi am testat aceeaşi versiune benzină de 1.6 Mpi, însă acest motor se înţelege perfect cu cutia şi îţi oferă un feedback bun. Consumul, după ce am parcurs 200km a atins 6l/100km în regim extraurban şi 8l/100km urban într-un regim moderat cu clima pornită. Elantra rămâne în continuare maşina confortabilă şi spaţioasă, mai bine antifonată dar parcă mai leneşă. Calitatea materialelor este bună cu o mică precizare la nivelul mânerelor de interior, de culoare gri, ce se pot zgâria ușor. În acest caz, mare grijă! Hyundai nu a îmbunătăţit suspensia spate, ea fiind una semi-independentă. Astfel, în timpul testului am penalizat stabilitatea în viraje.
În concluzie, este o maşină frumoasă, prietenoasă şi practică, ce o recomandăm în mod special familiştilor cu venituri medii. Ce întregeşte această imagine este pachetul 5 Triple Care, garanţie timp de 5 ani fără limita de kilometri, asistenţă rutieră şi verificări periodice gratuite.

Oferta AUTO
reclama